Gouden award voor 7 Layers van Dotan (video)

Hitsingle Home na optreden in Late Night opnieuw bovenaan in iTunes

Het nieuwe seizoen van RTL Late Night met Humberto Tan begon maandag lekker voor muziekliefhebbers. Te gast waren onder meer Dotan en Kyteman. Voor Dotan had Humberto een prettige verrassing in petto: een gouden plaat!

‘Ik heb echt keihard gewerkt aan de plaat’, aldus Dotan verbluft tegen Humberto. ‘Alles erin gestopt. Samen met mijn beste vriend Mark de plaat geproduceerd, en echt nooit gedacht dat het dit zou bereiken. Echt heel bijzonder.’

7 Layers is inmiddels meer dan 20 duizend keer verkocht. Het album kwam begin februari binnen op de tweede plaats in de Album Top 100. Dat was toen vlak achter Hydra van Within Temptation die toen op 1 binnenkwam.

Inmiddels scoort 7 Layers met een 916de plaats in de ranglijst aller tijden ruim twee keer beter dan Hydra. Het WT-album staat nu op plek 2166 aller tijden. Zo zien we maar weer dat de eerste plek in de Album Top 100 niet allesbepalend is.

Met zijn single Home scoort Dotan deze zomer een geweldige hit. In de Mega Top 50 bereikte hij de eerste plaats, in de Top 40 piekte hij op de tweede, en in de Single Top 100 op de derde plek. Het optreden in RTL Late Night geeft hem een lekkere boost: Home is in iTunes weer naar de eerste plaats gestegen.

Video: Dotan ontvangt goud

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gouden award voor 7 Layers van Dotan (video)

  1. Ronald

    Ja van de nr 1 albums van WT is Hydra de minst succesvolste. Alle albums daarvoor (behalve Enter) zijn uiteindelijk in de top 1000 allertijden terecht gekomen.
    Trouwens, ook goed van Dotan.

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    Het heeft het liedje ‘Home’ ook goed gedaan. Deze staat nu op top in I tunes lijsten. Gaat de show van Humberto nu ook al het DWDD-effect krijgen?
    Home geeft Jan Smit overigens het nakijken, die is inmiddels weer erg teruggezakt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>