Nlpop voorspelt: TMF Awards België en Nederland smelten samen

TMF AwardsOoit begonnen als een kantinefeestje, vijf jaar later al uitgegroeid tot een festijn in Ahoy’, de grootste concertzaal (nouja..) van Nederland. Maar april zal dit jaar niet in het teken staan van de TMF Awards, want MTV Networks maakte vandaag bekend dat het evenement is verplaatst naar oktober en bovendien dit keer in de Music Hall is. Meer wil de muziekzender niet verklappen, maar Nlpop.blog.nl voorspelt: ‘s Nederlands belangrijkste muziekpubliekprijs smelt samen met die van België.
België is pas enige jaren geleden begonnen met de TMF Awards. Ook daar is de prijzenshow in korte tijd uitgegroeid tot een mega-evenement met internationale sterren. De awardsshow in Nederland bereikte drie jaar geleden een hoogtepunt, toen Robbie Williams de show afsloot. Het jaar daarna werd Kylie Minogue nog gestrikt, ook niet verkeerd, maar het afgelopen jaar was er niet echt een grote superster in de line-up te ontdekken. De televisieregistratie wordt overigens doorverkocht aan vele andere muziekzenders van MTV in Europa.

De Belgen hadden hun TMF-feestje altijd al in oktober, Nederland nu dus op 13 oktober. Dat doet sterk vermoeden dat de twee shows samensmelten. Dat zou kunnen in de vorm van twee shows met gedeelde line-up, zoals veel zomerfestivals samenwerken. De kosten worden dan gedrukt omdat de artiest maar één keer ingevlogen hoeft te worden.

Maar er valt ook te denken aan een MTV Awards-achtige opzet. Er is één show (over kosten drukken gesproken) met een presentator die in beide landen bekend is. De nationale veejays nemen dan afzonderlijk de prijsuitreiking van nationale artiesten voor hun rekening. Het aanwezige publiek wordt dan gefeteerd op de optredens.

Blijft de vraag waarom het feestje is verplaatst naar de veel kleinere Music Hall. Ook hier valt te speculeren: vip-gedeelte in de Music Hall, daadwerkelijke awardsshow in de nabijgelegen ArenA. We wachten verdere berichtgeving van TMF af…

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nlpop voorspelt: TMF Awards België en Nederland smelten samen

  1. Magali

    Ik weet niet of dat zo goed is. Was naar de Belgische awards en dat was niks aan(cluseau boeit me niet zo, en meer krijg je daar haast niet te zien) alleen in de Vip ruimte zijn de drank en de hapjes wel goed geregeld..haha ja alcohol… maar is die Vip ruimte helemaal achteraan. In Nederland naast het podium..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>