Kanshebbers TMF Borsato Award: Voicst, Valerius, Nikki en Dio

De nominaties voor de TMF Awards zijn bekendgemaakt. Verreweg de interessantste categorie vind ik de TMF Borsato Award, een onderscheiding die vorig jaar in het leven is geroepen voor nieuw talent. Bij die andere categorieën zijn het toch vaak dezelfde namen die circuleren, maar hier kom je wel eens voor een verrassing te staan. Al was de prijs voor Nick & Simon vorig jaar eigenlijk een jaartje te laat. Hoe dan ook; Marco Borsato heeft gesproken en is tot vier verrassende nominaties gekomen: Voicst, Valerius (foto), Nikki en Dio.

Met name de nominatie voor Voicst springt in het oog. Niet alleen werkt deze band inmiddels aan zijn derde album (en de Borsato Award is toch een soort aanmoedigingsprijs voor nieuwe artiesten), het is ook nog eens een act die je meer op MTV dan TMF waant. “Maar ik mag bepalen wie ik nomineer, dus ik kies ze toch”, aldus Borsato.

De zanger gaf vorig jaar te kennen liever niet meer genomineerd te worden voor de TMF Awards, omdat hij de beelden jaar op jaar kon afhalen. Nu wilde hij ook graag andere artiesten een kans geven. TMF gaf hier in zekere zin gehoor aan; Borsato kan nog steeds worden genomineerd, alleen zijn de categorieën flink opgeschud, waardoor het om een minimaal aantal nominaties gaat. Bovendien werd dus de Borsato Award in het leven geroepen.

Borsato over de prijs: “k ben altijd begaan geweest met jong talent en vind het dan ook geweldig om de acts die zich in de kijker hebben gespeeld, een extra duwtje in de rug te kunnen geven.”

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kanshebbers TMF Borsato Award: Voicst, Valerius, Nikki en Dio

  1. Pingback: Ilse deLange en Dio favoriet voor TMF Awards | Nlpop

  2. refluS

    belachelijk dat Sabrina Starke niet is genomineerd, zelfs niet voor de Borsato award..

      /   Reply  / 
  3. mariska

    ben erg blij dat nikki is genomineerd,hoop ook zo dat zij wint,vind haar echt super goed! jammer geen giovanca,maar ja zij heeft laatst een 3fm award gewonnen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>