Borsato meest gedraaide artiest in 2008

Welke Nederlandse artiest was afgelopen jaar het meest op de radio te horen? Marco Borsato! Voor het eerst sinds 2004 voert hij weer het lijstje aan. De afgelopen jaren was het Bløf die de radiogolven het meest bezette. “Ik heb deze eerste positie te danken aan de successen van Wit Licht, Stop De Tijd en natuurlijk Dochters. Alle drie deze singles bereikten de nummer 1 positie, waardoor we veel airplay kregen. Vooral Dochters wordt nog altijd veel gedraaid”, aldus Borsato.

“Leuk ook is dat Nick en Simon nog net de top tien in zijn gegaan, zij wonnen vorig jaar de TMF Borsato Award en daarom volg ik hen met bovengemiddelde interesse. Ze hebben de verwachtingen meer dan waar gemaakt kan ik jullie vertellen en ik gun ze die plek dan ook graag!”

De top 10:

1. (4) Marco Borsato
2. (1) Bløf
3. (-) Alain Clark
4. (7) Anouk
5. (-) Jeroen van der Boom
6. (9) Krezip
7. (2) Ilse deLange
8. (10) Acda & De Munnik
9. (-) Nick & Simon
10. (6) Guus Meeuwis

VanVelzen, Racoon en de Golden Earring zijn dit jaar uit het lijstje gezakt. Volgend jaar beter!

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Borsato meest gedraaide artiest in 2008

  1. Benny

    VanVelzen uit het lijstje gezakt?

      /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

    Opvallend: Geen ‘ster’uit Idols of wat voor n talentenshow dan ook. Tja… ook niks nieuws.

      /   Reply  / 
    1. jp

      Marco Borsato staat er toch in? Nog op nummer 1 ook!

        /   Reply  / 
      1. Jos

        & Dat was de soundmixshow

        Nick & Simon – Idols 3!

          /   Reply  / 
        1. Geesje

          Ssssstttt!!!
          Dat wil Boycotidols helemaal niet lezen!
          Is hij gemakshalve vergeten!

            /   Reply  / 
  3. BoycotIdols

    Goh waarom had ik deze verwacht deze opmerking Geesje.
    Klopt Borsato heeft in een grijs verleden meegedaan aan de Soundmixshow. Maar dat is zo lang geleden dat ze hem daar niet meer van kennen. Overigens kwam eerst daarna zijn carriere niet echt van de grond. Die kwam pas los nadat ie besloot Nederlandstalig te gaan zingen toch? Nou dan.

    Ik bedoeld dus geen artiesten die écht bekend zijn van Idols e.d., bij Nick en Simon moet je het ook weten. Nick en Simon hebben dat waarschijnlijk losgelaten en zijn hun eigen ding gaan doen

      /   Reply  / 
  4. Daantje

    Ben heel benieuwd op basis waarvan deze lijst is samengesteld. Kijk zelf altijd op http://www.nummergemist.nl dat de playlists bijhoudt van 3fm, q music, radio 538, Skyradio, radio 2, juizeFM, Radio 10 gold, SmashFM, radio 6, SlamFM en radio NL (pff, hele lijst om te typen). Toch de belangrijkste muziekstations van NL lijkt mij. Dan zie je dat Alain Clark bijvoorbeeld 2630 keer gedraaid is en een Jeroen vd Boom 1147 (airplay van alle nummers in totaal). Ter vergelijking: Nikki is in totaal 3274 keer gedraaid en staat met Bring me Down op nummer 12 van meest gespeelde nummers. Met Bring me down (1636 x) en What did I do (1494 x) is zij al meer gedraaid dan Jeroen vd Boom met al zijn nummers. Dus Herman, ben benieuwd welke lijst gehanteerd wordt.

      /   Reply  / 
  5. BoycotIdols

    Waarschijnlijk over het hele jaar 2008 gemeten, Daantje. En in het begin van dat jaar was er nog helemaal geen Nikki bekend. Misschien dat ze in het lijstje van volgend jaar opgenomen is.

      /   Reply  / 
    1. Daantje

      Je zult wel gelijk hebben, want in begin 2008 was alleen nog Hello World als verplichte Idols single bekend en die is maar 8 x gedraaid volgens nummer gemist. En terecht, haha.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ja en dat is niet de enige van dat soort plaatjes.Die krijgen aandacht even na zulke shows, daarna worden ze niet meer gedraaid. Jim, Jamai, Rafaella enzo hoor je ook niet meer… (gelukkig)

          /   Reply  / 
        1. Daantje

          Met als verschil (zie nummer gemist) dat Nikki dus nog wel flink gedraaid wordt met haar (eigen) vervolgsingles. Ook How to break a heart is al opgepikt door Q music en staat nu op de (medium rotation) playlist van TMF. Uitzondering dus op de bekende regel en wat mij betreft komt zij er wel!

            /   Reply  / 
  6. jos

    gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

      /   Reply  / 
  7. Remko

    Typische NL radiostations die niet verder durven te kijken en hun nek niet durven uit te steken.

      /   Reply  / 
  8. Eefje

    Ik vind Marco een lieve man, maar als artiest totaal overgewaardeerd (maar goed, de gigantische marketingmachine achter hem doet zijn werk wel). Qua zangkwaliteiten vind ik hem beperkt, buiten zijn eigen repertoire klinkt hij tenenkrommend. Ik kwam een hele tijd geleden een filmpje tegen op YouTube waar hij te gast is bij Trijntje Oosterhuis in de HMH. Trijntje klinkt als een nachtegaal, Marco klinkt om te huilen ;-(…
    http://www.youtube.com/watch?v=groJZ-55jV0

    Enne radiostations… We hebben nog veel meer goede artiesten op deze wereld als Marco hoor, draai ook eens wat anders!

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Oh oke, ik dacht dat ik al de enige was die dat ook vind. t Is Marco voor en Marco na, maar overschat vind ik hem ook. Erg overschat.

        /   Reply  / 
  9. Suus

    Nou inderdaad, klinkt echt afschuwelijk.
    Als je dan toch van een ander doet kijk dan hier eens naar, zo kan het ook.
    http://www.youtube.com/watch?v=vNAYbIb6cQI
    Best indrukwekkend toch, en loepzuiver.

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Die is helemaal Super Ja!
      Dat is live zingen, en de rest die avond klonk al net zo geweldig!
      Kan Marco live nog een voorbeeld aan nemen.

        /   Reply  / 
  10. Robin

    Op die andere site ligt radio 538 er vaak uit. Op nummerweten.nl Doet hij het tot nu toe altijd. Je hebt daar de afspeellijsten en playlisten van 3FM, Radio 538, Radio Veronica, 538 Dance Department, Slam FM, SkyRadio, TMF HIT Radio, Q-Music, Radio 10 Gold, Radio 53L8, FunX, Smash! FM, Juize FM, OZ Radio, RadioNL, FreshFM, Kink FM, 538 Party, 100% NL, Veronica 80s Top 880, Real Hardstyle Radio, Veronica Top 1000 Allertijden, Veronica 90s Top 590, Radio 2, Deep FM, RTL Lounge, Radio 538 Hitzone, Wild FM en Radio Decibel, Arrow Classic Rock, Arrow Classic Jazz, BNN Radio, 538 Non Stop 40, Manpower at Work enzz :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>