Ziggo begint muziekzender, KPN scoort op beurs

Vanaf 15 mei is de nieuwe muziekzender Ziggo Xite onderdeel van het tv-pakket van Ziggo. In samenwerking met Xite wordt ook een permanente studio geopend in de Ziggo Dome. Ondertussen wil de rijkste man ter wereld een deel van concurrent KPN overnemen.

Artiesten die in de Ziggo Dome optreden zullen de Ziggo Xite studio bezoeken voor interviews en muzieksessies. In de komende maanden treden onder meer Madonna, Lady Gaga, Pearl Jam, George Michael, Radiohead, BLØF, Skunk Anansie en André Rieu op in de nieuwe concertzaal. Marco Borsato opent de Dome op 24 juni.

Door de geografische spreiding concurreert Ziggo nog niet direct met UPC, de andere kabelgigant in Nederland. Voor KPN lijkt deze nieuwste move van Ziggo minder prettig. Hoewel het Ziggo basispakket bijna twee keer zo duur is als Digitenne van KPN, bevat het meer zenders, en nu dus ook steeds meer exclusieve content.

KPN maakt vandaag echter een flinke opmars op de Amsterdamse aandelenbeurs. Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil wil een deel van KPN overnemen. América Móvil is eigendom van de Mexicaan Carlos Slim, volgens het tijdschrift Forbes de rijkste man ter wereld. Door het bod is KPN vandaag 2 miljard euro meer waard dan gisteren.

2 miljard. Daar kan je aardig wat muziekzenders voor beginnen, lijkt me zo.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>