The Voice of Holland heeft de Televizier-Ring gewonnen!

Voor het eerst in 27 jaar wint een muziekprogramma onze belangrijkste tv-prijs

De populaire talentenshow The Voice of Holland heeft de Gouden Televizier-Ring 2012 gewonnen. Na vorig jaar mis gegrepen te hebben, gaat het kijkcijferkanon nu wel met de prijs naar huis. Dit is het vierde jaar op rij dat de Ring naar een RTL-programma gaat.

In 1985 won Henny Huisman’s Playback Show de grootste tv-prijs van Nederland. Andere muziekgerelateerde programma’s die de Ring wonnen zijn de real-life soaps De Bauers in 2004 en Gewoon Jan Smit in 2005. Ruim 40 jaar geleden wonnen ook de muzikale komedieseries ’t Schaep met de 5 pooten en Ja zuster, nee zuster.

De winst van The Voice of Holland markeert het vierde jaar op rij dat de Televizier-Ring naar een RTL-programma gaat. Vorig jaar won de talkshow Voetbal International, in 2010 de TV Kantine van Carlo & Irene en in 2009 de dramaserie Gooische Vrouwen. Sinds de komst van RTL in 1989 heeft de omroep nu tien keer de Ring gewonnen.

De Amerikaanse versie van The Voice won eerder al de Teen Choice Award in de categorie Breakout Show, de ALMA Award (voor coach Christina Aguilera), de Critics’ Choice Television Award in de categorie Best Reality Series en de Billboard Mid-Year Music Award voor Best Music Reality Show.

Een prestigieuze Amerikaanse Emmy Award ging dit jaar aan de neus van John de Mol voorbij. Nu is zijn productie wel bekroond met de belangrijkste tv-prijs van Nederland.

Naast The Voice waren er nog een aantal andere winnaars. Ali B en Yvon Jaspers wonnen beiden een Zilveren Televizier-Ster, Het Klokhuis won de Gouden Stuiver en 3FM-dj en AVRO-presentator Gerard Ekdom won de Televizier Talent Award.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “The Voice of Holland heeft de Televizier-Ring gewonnen!

  1. Ronald

    Benieuwd naar de reacties. Toen The Voice vorig jaar niet won was het ‘een prijs van niks’. Ben benieuwd of er nu ook zulke reacties komen.
    The Voice heeft dus een prijs van niks gewonnen. Nu nog echte talenten voortbrengen. Daar heeft The Voice tot nu toe aardig in gefaald.

      /   Reply  / 
  2. Amanaemonesia

    Voorlopig een onbelangrijk, vrij inhoudsloos programma. Ik snap dat dit soort formats op televisie blijven komen want de kijkcijfers blijven ongekend. Maar zolang er geen grote artiesten mee doorbreken voegt het aan de Nederlandse muziekindustrie weinig toe.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Amanaemonesia. Ik zei al eerder. Shows als The Voice moeten af van de term ‘talentenjacht’. Dat zijn ze namelijk NIET. De talenten die de laatste jaren echt doorgebroken zijn daar had geen enkele show mee te maken. Ze hebben inderdaad niks toegevoegd aan de muziekindustrie, behalve dat ze elkaar zelf elkaar in de weg zijn gaan zitten en daardoor dus geen van allen echt door zullen breken.

        /   Reply  / 
  3. Ronald

    Zoals verwacht geen reacties dat deze ring een prijs van niks is nu The Voice de prijs heeft gewonnen, nu is het ineens de prijs die echt meetelt waarschijnlijk…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>