The Entertainment Group dreigt om te vallen, Borsato somber

De afgelopen twee weken heb je bijna onophoudelijk kunnen lezen over problemen bij The Entertainment Group in verschillende media. De Telegraaf bericht vandaag dat er Uitstel van Betaling is aangevraagd. Dat is vaak de laatste handeling voor een faillissement, tenzij iemand de boel overneemt. Maar aangezien het artiestenbureau nagenoeg een lege huls is met schulden, zal daar niet veel belangstelling voor zijn. Op zijn website geeft mede-eigenaar en investeerder Marco Borsato aan enorm somber te zijn. “Ik ben enorm aangeslagen, teleurgesteld en ontgoocheld.”

Borsato heeft jarenlang geïnvesteerd in The Entertainment Group, het zou om vele miljoenen gaan. Ook zou hij volgens verschillende berichten garant staan voor het bedrijf. Mocht het dus omvallen, dan komen schuldeisers bij hem persoonlijk aankloppen. Een financieel drama dus voor de populaire zanger.

Borsato schrijft: “Ik heb me altijd volledig loyaal naar het bedrijf getoond en het valt me zeer zwaar dat wij nu in deze penibele situatie terecht zijn gekomen. Bijna alle inkomsten die ik met mijn live optredens heb verdiend, zijn in het bedrijf teruggevloeid met de bedoeling artiesten op een goede wijze te begeleiden en met hen een mooie entertainmentbedrijf op te bouwen. Dat het met een bedrijf, als The Entertainment Group dat zoveel mooie artiesten vertegenwoordigd, zo ver heeft kunnen komen is onbegrijpelijk en valt moeilijk te verteren.

Ik ben een rasoptimist, maar dit heeft wel een grote aanslag op mijn weerbaarheid gepleegd. Ik heb de laatste weken o.a. met alle verantwoordelijken en Guus Meeuwis tot het laatst toe gepoogd de toekomst van The Entertainment Group veilig te stellen.”

Laten we hopen op een goede afloop, ook voor Symphonica in Rosso 2010, al ziet het er niet goed uit. Sterkte!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “The Entertainment Group dreigt om te vallen, Borsato somber

  1. Helen

    Ik vind het wel sneu voor Marco maar wel uitermate amateuristisch en naief dat hij zo persoonlijk het schip in gaat. Hij heeft niet echt beste financieel adviseurs.

    Hij kan maar beter als de wiedeweer scheiden van Leontine als ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, dan behouden ze tenminste nog 50% van hun bezittingen.

      /   Reply  / 
  2. Marcel

    Kan het me niet voorstellen dat hij zich garant zou stellen vooral omdat hij een jong gezin heeft

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Meeuwis ziet concerten doorgaan ondanks problemen Entertainment Group | Nlpop

  4. X

    Vorig jaar vroeg Marco 50.000 euro voor een optreden van een half uur. Hoogmoed komt voor de val.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Curator: Borsato geen blaam bij ondergang TEG | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>