Hit of shit: IOS – Open

Het succes van IOS (voorheen: IsOokSchitterend) heb ik nooit begrepen. Ik dacht altijd dat Voltooid Verleden Tijd een toevalstreffer was en lange tijd leek dat ook zo. Maar door een nummer te verlenen aan een commercial vochten Joost Marsman en zijn mannen zich terug. De vorige plaat was zelfs een groot succes en de band verkocht moeiteloos een HMH uit. Nu ligt de langverwachte opvolger in het verschiet: Open. De eerste single heet net zo en is vandaag te zien in Hit of Shit.

IOS hoort het vast niet graag, maar dit is het meest Bløffe nummer dat ze ooit geschreven. Zowel qua tekst als geluid moet ik heel sterk aan de Zeeuwen denken. De opbouw is erg mooi, het begint vrij timide en bij elk couplet of refrein zwelt de spanning aan, totdat er uiteindelijk een fikse climax in zit.

Misschien duurt het soms dus wat langer voordat het kwartje valt (een jaar of tien bijvoorbeeld), want voor het eerst ben ik echt enthousiast over een liedje van IOS. Wat mij betreft slingert Open zich rechtstreeks naar de top 3 van de hitlijsten.

Oja, de video is ook best mooi. Joost loopt door een rosse buurt en de band speelt uiteindelijk op een dak van een hoog gebouw. Het precieze verhaal is me onduidelijk, maar de sfeer van de video is wel erg intrigerend.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: IOS – Open

  1. Steven van Velden

    slappe hap!
    blof, mwahh ja beetje wel,..
    het zegt niets, is compleet vlak en veel effectbejag, geen enkel moment geraakt of happy van,…ZWAAR!!
    slap, “het is niet van steen” ja ja zo ken ik er nog een paar…..

      /   Reply  / 
  2. Harry

    Supervette track. Dit liedje gaat tenminste ergens over, anders dan ik hou van jou en blijf je trouw. Een frisse noot in Nederpopland!

      /   Reply  / 
  3. BrendA

    Wat is dat nou voor onzin “Meeste Bloffe liedje”???
    Zonder dollen, ze zijn allebei goed, maar geef mij maar IOS!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>