Hit of shit: 01 – You

Weet u het nog, 01? Eerder dit jaar kwamen ze bovendrijven in de Kweekvijver van TMF en mochten toen een fancy videoclip opnemen bij het nummer Waterfalls. Bezoekers van NLpop waren het er bijna unaniem over eens: hier was een kunstwerkje geboren. Muzikaal gezien was het een hoogstandje, de videoclip met alle wapperende linten stond ook voor altijd in het geheugen gegrift. Hoe dat nog te evenaren, laat staan te verbeteren? 01 doet een poging met You.

You is de voorbode van Chapter 1, het eerste 'album' van 01 dat morgen het levenslicht ziet. Dit album bestaat uit vijf liedjes en is alleen tegen betaling downloadable. Single You wordt dan wel weer gratis beschikbaar gesteld.

Zelf vind ik You niet zo klinkend als Waterfalls; You is wat alledaagser en komt meer in de buurt van poprockband. Begrijp me niet verkeerd, beslist geen slechte track, maar niet zo kenmerkend of opvallend als Waterfalls.

De videoclip is weer simpel en eenvoudig maar toch sterk. Man zingt liedje terwijl er langzaam een blik verf over hem wordt leeggegooid. Of de zanger zijn haar nog schoon kreeg of dat hij zich hierna moest kaalscheren, zoekt NLpop nog voor je uit!

Komende week lees je op NLpop een interview met de heren van 01.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk de video:

Zie ook:
- 01 zet platenmaatschappij buitenspel
- Eindelijk erkenning Jan Smit op TMF Awards

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of shit: 01 – You

  1. frank

    Hey, dit is cool!

      /   Reply  / 
  2. Harald

    Wederom een erg origineel nummer. Ben erg benieuwd naar het eerste chapter!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>