Biografie Jan Smit op 1 in non-fictie bestsellerlijst

Het geheim van de Smit op 1 in non-fictie, op 11 in algemene bestsellerlijst

Jan Smit pakte vorige week al zijn zoveelste topposities in de single- en album-chart, en nu komt daar ook nog een nummer 1 notering in de bestsellerlijst van non-fictieboeken bij. Het geheim van de Smit is de biografie ter gelegenheid van Jan’s vijftienjarig jubileum.

In de algemene lijst (fictie en non-fictie samen) is het boek binnengekomen op plek 11. De Vijftig tinten-reeks vormt daarin de top 3, en de hoogste nieuwe binnenkomer is in de algemene lijst is De laatste sterft, de nieuwe thriller van Tess Gerritsen.

In Het geheim van de Smit vertelt Jan zijn eigen verhaal: over de lichamelijke ongemakken in zijn jeugd, het gezin Smit waarin alles om hem draaide, zijn stemproblemen, de spanningen rondom een Duitse stalker en zijn relaties.

Biografie Jan Smit: Het geheim van de Smit

Het vijftienjarig jubileum van Jan Smit gaat dus niet geruisloos aan Nederland voorbij. Vorige maand gaf Jan al vijf uitverkochte jubileumshows in de Rotterdamse Ahoy, scoorde hij zijn 17e nummer 1-hit, waarmee hij het record van meeste Nederlandstalige nummer 1-hits ooit in handen kreeg, en ook zijn album scoort als een tierelier.

En dan moet Het Bombardement, waarin Jan zijn acteerdebuut maakt, nog in première gaan. Wordt het de grote hit in de kerstvakantie? Gezien de competitie zou dat best kunnen. Alles Is Familie gaat vier weken eerder al in première, en internationale topproducties als Les Misérables en de nieuwe Die Hard pas begin volgend jaar.

De oordelen van filmrecensenten over Het Bombardement, en Jan’s acteerprestaties, zullen ook boeiend leesvoer zijn. Sluiten zij Jan Smit in hun armen of volgt er een venijnig bloedbad in de opiniekolommen, zoals we bijvoorbeeld zagen bij Reinout Oerlemans’ Nova Zembla? Over zeven weken zullen we het weten.

Eerder op NLpop:
Jubileumconcert Jan Smit in Ahoy doorslaand succes
Bekijk de trailer van Het Bombardement met Jan Smit
Hit of Shit: Jan Smit – Sla Je Armen Om Me Heen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>