Floortje Smit (Idols) probeert het nu bij de musical

De jongste aanwinst in musicalland is Floortje Smit, bekend van Idols 3. Haar zangcarrière verliep tot op heden weinig succesvol, maar Joop van den Ende geeft haar nu een kans in de Queen-musical We Will Rock You. Gaat het dan toch nog gebeuren voor Floortje?

In Idols 3 legde ze het af tegen Raffaëla. Floortje probeerde het daarna met meerdere singles, maar een echte hit bleef uit. In 2008 werd bekend dat The Entertainment Group (Sony/BMG wilde na afloop van Idols sowieso al niet met haar in zee) het platencontract voortijdig ontbond. Het laatste muzikale wapenfeit van Floortje is Town, een samenwerking met Jerry Given. Geen succes in de charts.

Floortje zal straks te zien zijn in de Queen-musical We Will Rock You, meldt De Telegraaf. Pia Douwes vertolkt een hoofdrol in deze musical. Volgens de collega’s van Musical.blog.nl speelt Floortje de rol van Ozzy.

facebook share facebook share

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Floortje Smit (Idols) probeert het nu bij de musical

  1. PigBag

    Dat Floortje niet zou slagen als pop-ster wisten we eigenlijk 4 jaar geleden al. Toen al was ik d’r van overtuigd dat Floortje veel van haar Idols-collega’s zou volgen en als musical-artiest aan de slag zou gaan.
    Ze zat met de Dinnershow natuurlijk ook al heel dicht tegen dat musical-wereldje aan. Niet voor niks bestaat de cast bijna compleet uit musical-artiesten.
    Dat ze ‘n hoofdrol krijgt in een grote productie van Joop van den Ende is natuurlijk een droom-scenario voor Floortje. Beter dan dit had ze ‘t volgens mij niet kunnen treffen.
    Ondanks dat ik geen fan meer van d’r ben hoop ik toch dat dit haar grote doorbraak kan worden.

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Ik vind het helemaal geweldig, jammer genoeg heeft Floortje het nog niet waargemaakt, maar hopelijk gaat het hierdoor wel nog gebeuren! Floortje is geweldig en zal altijd één van mijn grote idolen blijven. Ik wens Floortje veel succes en ga zeker weten kaarten kopen! :)

      /   Reply  / 
  3. Jos

    Floortje is een groot talent, hopelijk heeft ze eindelijk haar verdiende grote succes! Dit is zeker een goede verdiende kans voor haar!

      /   Reply  / 
    1. Lisa

      Vindik ook..!

        /   Reply  / 
  4. BoycotIdols

    Voila. En weer een bevestiging van mijn beeld dat mislukte Idols sterretjes uiteindelijk maar in musicals gaan zitten.
    Dit keer vind ik het echter schandalig. Het repertoire van Queen moet respectvol behandeld worden. Dus niet door zo’n mislukt Idolstje geblèrt te worden.

      /   Reply  / 
  5. TJa

    Eerst afwachten, dan oordelen.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    @BoycotIdols: dat jij het niet waar kan maken als zanger of zangeres is niet mijn probleem, maar als ik de reactie van jou lees, lees ik alleen maar hoe jaloers jij bent op Floortje.

    Floortje heeft het dan wel niet waargemaakt als zangeres, ze zit in ieer geval niet stil en andere mensen af te kraken, omdat zij er wel iets voor gedaan heeft. Want jij zou het niet kunnen! :P

    Floortje is geweldig en verdiend dit echt. En dat ze nummers van Queen mag zingen, bewijst alleen maar weer hoe groot de stem van Floortje is. Want Queen heeft belachelijk mooie, maar moeilijke nummers.

    En nogmaals, schuif je jaloezie niet op Floortje af, want zij heeft jou niks aangedaan! ;)

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      O dus omdat mijn mening over jou anders is dan de jouwe, Peter, ben ik meteen maar jaloers?
      Zegt gelukkig meer over jou zo’n uitspraak dan over mij.
      Er zijn tig betere zangers die het repertoire van Queen beter kunnen doen. Volgens mij weet Floortje niet eens hoe de zanger heette…

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Overigens Peter. Velen op dit forum vinden over het algemeen dat Floortje er niks voor deed. En jij zegt dat ze er voor gewerkt heeft?

          /   Reply  / 
      2. Peter

        Het is niet omdat jou mening anders is dan die van mij dat je daarom jaloers bent. ;) Het is de manier waarop je het brengt. Ben ik jaloers op Floortje? Nee! Is Floortje een gigantisch groot voorbeeld voor mij? Ja! Ik denk dat daar het verschil zit. Oké, misschien was mijn reactie beetje erg overdreven, maar om het nou echt schandalig te vinden (volgens jou he) dat een ex-idol in een musical van Queen gaat spelen, dat is ook wat overdreven vind je niet? Ze heeft er zelf ook auditie voor moeten doen. Dat waren 4 rondes & Floortje zelf had nog niet eens gedacht dat ze de rol kreeg. Dat ze dan uiteindelijk wint is absoluut niet schandalig. Zij is evengoed gewoon een mens als jij en heeft evenveel recht op de rol als een ander.

        Dat ze er geen recht op zou hebben, omdat zij een ex-idol is, is gewoon grof! (Maar dat is persoonlijke mening! ;) )

          /   Reply  / 
  7. sharon

    Ik ben heel lang groot fan van Floortje geweest, maar ben idd afgehaakt omdat ik vond dat zowel Floortje als haar management er niet hard genoeg hun best voor deden.. Wel vind ik nog steeds dat Floortje zeker het talent ervoor heeft en nog steeds gun ik het haar wel. En dit is voor haar natuurlijk een unieke kans.

      /   Reply  / 
  8. Terry

    Vanzelfsprekend kon ook mijn reactie ook niet uitblijven gezien de eerdere discussies die op dit ‘blog’ zijn ontstaan over berichten omtrent Floortje. Ik heb altijd geroepen dat Floortje barst van het talent, maar dat haar nooit een eerlijke kans is geboden. De meeste radiostations (op een aantal na) weigerden airplay. Iets wat voor een beginnend artiest funest is voor je carriere. Daar komt bij dat ze, in mijn ogen, onvoldoende begeleid is na haar Idols-avontuur. Eigen belangen hebben voor de beleidsbepalers van TEG destijds een grotere rol gespeeld. Als leadzangers van de Dinnershow kwam ze door eigen toedoen weer in de picture en dat vertaalt zich nu in een prachtige rol in We Will Rock You.
    Ik ben van mening dat Floortje een ontzettend grote stap in haar carriere gaat zetten en dat ze deze kans helemaal zelf heeft afgedwongen. Zoals reeds bekend zijn de hoogste bazen van de musicalwereld bij de audities voor WWRY aanwezig geweest, waaronder Erwin van Lambaart en Brian May, zoals bekend; de gitarist van Queen. Hij en de manager van Queen schenen de doorslaggevende stem te hebben gehad en hebben unaniem voor Floortje gekozen. Dit lijkt mij enkel een bevestiging van wat ik al die tijd heb geroepen, namelijk dat ze ontzettend talentvol is. Daarmee wordt ook gelijk de uitspraak van ‘BoycotIdols’ ontkracht, namelijk dat ‘mislukte idols-sterretjes in musicals gaan zitten’. Denken jullie nou werkelijk (en dan richt ik mij vooral tot ‘BoycotIdols’ en de lachwekkende Herman Roggeveen die hier te pas en te onpas hun gal spuwen over Floortje) dat zij zomaar is gekozen? Dat ze is gekozen omdat ze aan Idols heeft meegedaan? Of dat ze is gekozen omdat de rest niet goed genoeg was? Nee heren, ze is gekozen omdat ze gewoon de beste indruk heeft achtergelaten en de belanghebbenden van Queen (Brian May, Ben Elton) graag de beste zangers en zangeressen in WWRY willen zien, waaronder dus Floortje. In ogenschouw nemende dat ze geen enkele ervaring heeft op musicalgebied en het toch voor elkaar heeft gekregen om de rol van ‘Ozzy’ te bemachtigen (én dat ze daarmee dus andere dames, die ook auditie hebben gedaan en beduidend meer ervaring hebben, heeft verslagen), rest mij niets anders dan Floortje bij deze ontzettend veel succes te wensen en te zeggen dat er nog genoeg mensen zijn die altijd in haar zijn blijven geloven.

    @ BoycotIdols en Hermannetje; ik weet dat jullie te trots zijn om toe te geven dat al jullie negatieve uitspraken over Floortje erg overdreven en onterecht waren. Ook nu zullen jullie bij je standpunt blijven. Ik verwacht ook niets anders. Maar ik kan het toch niet laten om op deze manier mijn gram te halen…

    Ik zou zeggen, hou lekker de kop in het zand, heren!

      /   Reply  / 
  9. Bart

    @Terry Helemaal mee eens.
    Floortje is top, heeft een waanzinnige uitstraling
    en heeft dit toch maar even geflikt. Eindelijk krijgt Nederland eens echt te zien wie Floortje is.

      /   Reply  / 
  10. Stefan

    Super reactie Terry, mijn complimenten.

      /   Reply  / 
  11. Herman Roggeveen Auteur

    Misschien bewijst Floortje in een musical inderdaad mijn ongelijk en omarmt Nederland haar alsnog. Feit is dat eerdere talentenjacht-kandidaten in een musical nu nog steeds in het schnabbelcircuit rondhangen ipv succesvolle solocarriere te hebben. Ik noem Ron Link (na Tarzan niks meer van gehoord), Jamai (veel kleine musicals), Maud, Arnold Kolenbrander (soundmixshow), die luitjes die aan Hair meededen, Joel de Tombe en zo zijn er nog meer te noemen.

      /   Reply  / 
    1. Jos

      @ Herman, je vergeet Jim, die speelt wel in grote musicals en scoort wel top40 hits, maar die vergeet je voor het gemak!!:O

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Het blijft een feit dat ze allemaal eindigen of geëindigd zijn in musicals. Ik heb hier weleens commentaren gelezen dat het voor vele niet het eindstation zou zijn…

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Jos.
          Jim wil niet meer in musicals spelen.

            /   Reply  / 
          1. Geesje

            Dat zijn jou woorden, niet die van Jim.
            Hij wil voorlopig niet meer in musicals spelen, hij wil zich nog meer gaan toeleggen op zijn muziek, schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Jim heeft nooit gezegd nooit meer in musicals te willen, hij heeft gzegd zich goed te willen gaan orienteren op muzikaal gebied, daar heeft hij de afgelopen 7 jaar niet de tijd voor gehad of genomen en dat wil hij nu dus gaan doen.
            Hij is inmiddels al druk bezig met zijn toekomst wat en hoe hij dat wil en aan het werk met nieuwe talentvolle mensen.

              /  
          2. BoycotIdols

            Nu spreek je jezelf tegen he Geesje. Ik hoop dat je dat door hebt.

              /  
          3. Geesje

            Nee ik spreek me niks tegen, makkelijk genoeg op te zoeken wat Jim zegt en schrijft, even een bezoekje aan zijn blogjes en je bent op de hoogte met de juiste info, of lees jij roddelblaadjes en neem je alles voor waar aan wat daar staat.

              /  
          4. BoycotIdols

            Je spreekt jezelf wel tegen, want eerdere (vele) posts zeg je dat ie zich al volledig ontwikkeld had en nu gaat ie zich verder eerst ontwikkelen. Dan was ie toch niet zo goed als wat je beweerde he.
            Oftwel jij neemt alles maar voor zoete koek aan.
            Ik lees geen roddelblaadjes btw.

              /  
      2. Tja

        Nee Geesje, hij leest geen roddelblaadjes, hij is altijd een van de EERSTEN die de blogjes van Jim leest, een echte stalker zullen we maar zeggen.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Sinds wanneer is deze blog een roddelrubriek dan, slimmerik?

            /   Reply  / 
        2. Geesje

          @ Tja
          Hij leest alleen heel selectief en is enorm goed in het verdraaien van wat hij leest, maar goed het houd hem van de straat zullen we maar zeggen.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Heb je ook nog wat anders dan telkens dit riedeltje af te draaien, Geesje?

              /  
  12. Stefan

    Wat is er mis mee dat iemand meerdere dingen doet om er van te leven. Het feit dat je in het schnabbelcircuit een goed inkomen kunt hebben is in mijn beleving prima. We leven in een klein landje waar de grote rollen niet voor het oprapen liggen. Als je van je hobby de beroep kunt maken is dat toch geweldig. In Nederland spreken we al snel dat iemand geflopt is terwijl hij of zij een goed inkomen heeft met zijn of haar stem. In Nederland hebben we er meer plezier van als iemand van eigen bodem flopt als dat iemand doorbreekt. Een kantoor baan van 9 tot 5 is het andere alternatief.

      /   Reply  / 
  13. Peter

    Helemaal eens met Stefan & met Terry!

    Floortje is geweldig en heeft een fantastische stem en ziet er geweldig goed uit. Dat ze dan in de musical We Will Rock You mag spelen wat tevens haar eerste rol is in een musical, bewijst alleen maar wat voor een multi-talent Floortje eigenlijk is. Ze zingt, kan geweldig goed schaatsen & kan dus nog goed acteren ook.

    Ik ga zeker kaarten kopen & genieten van de prachtige stem van Floortje! :D Kan nu al niet wachten!

      /   Reply  / 
  14. Jos

    Wauw topreactie van Terry.
    En Floortje je bent geweldig, ze verdient dit zo erg.
    Ik ga zeker naar deze musical!

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Bart Boonstra (Popstars) hoofdrol in musical Rent | Nlpop

  16. Martin

    Ze zingt de sterren van de hemel in WWRY!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>