Candy Dulfer beklaagt zich over Nederlands popcircuit

Candy DulferCandy Dulfer zou maar wat graag vaker dan één keer per jaar in Nederland optreden, alleen kan dat volgens de saxofoniste niet. "In Zwitserland heb je vijf zalen waar je kunt gaan spelen en waar ze ook het geld hebben voor de band die ik meeneem en de crew. In Nederland zijn dat er niet zoveel", zegt Dulfer in het Amsterdamse stadsblad Nl020. "Hier vind ik het allerbelangrijkste dat de zaal vol is. Ik ben zoveel in het buitenland, als ik dan eens thuis speel, moet het ook echt te gek zijn."
Interviews met Candy willen nogal eens op elkaar lijken. Maar wat vaak vragen journalisten naar haar samenwerkingen met de groten der aarde, zoals Prince en Van Morrison. "Ik heb al tienduizend keer verteld hoe ik met Prince in aanraking ben gekomen. En dat vind ik nog steeds leuk om te vertellen, want het blijft leuk. Maar dan zeg ik wel eens: zou je dat nou weer opschrijven? Want mensen in Nederland weten dat inmiddels en worden er kotsmisselijk van."

Wie denkt dat het leven van Dulfer bestaat uit seks, drugs en rock ‘n roll, heeft het mis. "Ik drink niet, ik rook niet en ik drink geen koffie. Ik heb drie jointjes gerookt in mijn leven en dat werkte ook al niet. En de rest wil ik ook niet want dat zijn imperfecte drugs. Als ze nou ‘s perfect gemaakt werden, ging ik morgen aan de cocaïne. Maar dat is ook iets wat weer niet helpt. Nou ja, even dan en daarna doet het verschrikkelijke dingen met mensen. Veel van de narigheid die ik in mijn leven ken, is gekomen door wat coke doet met mensen met wie ik te maken had."

Klinkt saai, Candy, maar dat zal het allerminst zijn. Ze speelt immers over heel de wereld met de meest prestigieuze artiesten. Er zullen ongetwijfeld veel muzikanten zijn die in haar schoenen willen staan. You Sax-A-Go-Go Girl!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Candy Dulfer beklaagt zich over Nederlands popcircuit

  1. Tomcat

    Sorry Candy maar dan moet je eerst ook maar eens gaan leren om een show weg te geven..je concerten zijn muzikaal prima maar je show, de beleving die je overbrengt lijkt nergens naar. het brave meisje speelt zonder duidelijk plezier haar nummertjes..dat is wat een optreden van Candy meestal inhoudt..enne..journalisten zeuren over prince ed ? het eerste concert waarin jezelf tussendoor niet met prince loopt te leuren moet ik nog zien van je.

    Overigens komt je 3e optreden in Paradiso binnen een jaar er al weer aan…dus vaker dan 1 keer per jaar speel je al in NL ;)

      /   Reply  / 
  2. laers

    Wat een kritiek op Candy.
    Dat ze geen plezier heeft in het spelen van haar nummers heb je zeker fout opgemerkt. Zeker weigig verstand van plezier hebben in muziek en een mooie show geven. Dan moet je naar een musical gaan!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>