Armin van Buuren hekelt dj’s die voor het grote geld gaan

VIDEO • ‘Ik zit niet in de studio met het idee: hoe kan ik meer geld verdienen?’

Deejays als Calvin Harris, Tiësto en Afrojack harken gigantische bedragen binnen met lucratieve contracten in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. Armin van Buuren doet niet mee aan die beklemmende commercie en blijft zijn fans over de hele wereld trouw.

Dat elektronische dance muziek (EDM) meer dan ooit booming business is komt vooral door de groei die het genre in de Verenigde Staten doormaakt. Zo kon het gebeuren dat Tiësto vorige week de koppositie in de Forbes-lijst van meest verdienende dj’s ter wereld moest afstaan aan Calvin Harris, terwijl ook Tiësto weer vele miljoenen meer verdiende.

Onze andere grote dj Armin van Buuren, de heersende nummer 1 van de wereld in de toonaangevende DJ Mag Top 100 (je kan nu stemmen voor dit jaar) gaf een interview aan Forbes waarin hij de voor- en nadelen van de huidige commercialisering benoemt.

Forbes schrijft:

In tegenstelling tot andere dj’s op de Forbes-lijst haalt Van Buuren het grootste deel van zijn inkomsten uit live optredens, en is hij niet afhankelijk van Las Vegas. Terwijl artiesten als Calvin Harris, Tiësto en Afrojack de sin city hun thuisbasis hebben gemaakt met lucratieve residency deals (vaste contracten, red.) zorgt Armin ervoor dat zijn tour de hele wereld aandoet, van Kuala Lumpur tot Ibiza, om zijn wereldwijde fanbase te bedienen.

Armin spreekt over het verschil tussen Ibiza en Las Vegas, en legt uit waarom Vegas het kleine Spaanse partyeiland niet kan vervangen als dance-hoofdstad van de wereld.

Over de groeiende invloed van ‘corporate big business’ op de dance-scene zegt hij dat de commercialisering onvermijdelijk is, en ook kansen biedt aan nieuw, opkomend talent.

Maar Armin bewijst met zijn relativeringsvermogen dat hij een nuchtere Hollander is gebleven die met beide benen op de grond staat. ‘Zo gauw iets groot wordt raakt er meer geld bij betrokken’, vertelt hij. ‘Ik ben heel benieuwd of dit een bubbel is die zal barsten of dat dit zal beklijven, en over vijf of tien jaar nog zo sterk zal zijn.’

Lees meer op forbes.com en bekijk het hele interview (Engelstalig) hier:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>