Tiësto: jonge dj’s zien mij als godfather (video)

Storm van kritiek na verklaring over switch van trance naar house

‘Uitverkoophoer. Fuck you Tiesto. Jij was ons trance-idool en je verliet ons voor het geld, bitch.’ Dat is slechts één van de negatieve reacties op een fragment uit een interview dat DJ Mag deze week had met de Nederlandse dj Tiësto.

Op de vraag waarom hij rond 2007, 2008 is overgestapt naar housemuziek antwoordt Tiësto dat als hij dat niet gedaan had, hij irrelevant was geworden.

‘Het verschil is: je bent niet relevant. Je zou nog steeds gigs en fans hebben, ik denk dat sommige van de oude trance jongens nog steeds hun volgelingen hebben, maar het voelt niet alsof iemand er nog echt iets om geeft.’

Tiësto legt verder uit dat het heel cool is om in contact te staan met de nieuwe, opkomende dj’s van 16 tot 18 jaar die housemuziek produceren. ‘Zij zien mij als een soort godfather’, zo vertelt hij. Als hij nog trance-dj was geweest, dan zou hij niet verbonden zijn met die sound, en dus ook niet die invloed hebben.

Fans van trancemuziek reageren furieus: ‘Godfather? Je bent een verdomde verrader!’ Het clipje is bijna 90 duizend keer bekeken en heeft meer dislikes dan likes. De keuze voor het grote geld komt in de discussie steeds terug. Er zijn ook genuanceerde reacties van mensen die vinden dat Tiësto moet doen wat hij wil.

Bekijk het gewraakte fragment:

• Armin van Buuren hekelt dj’s die voor het grote geld gaan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>