NLpop interview: Eva Simons over haar mohawk

Het is een spannende week voor Eva Simons. Ze kwam op 36 binnen in de Duitse charts maar wat gaat Silly Boy in de Nederlandse hitlijst doen? Aanstaande vrijdag het verlossende antwoord. Met haar opvallende verschijning – Eva heeft een reusachtige oranjerode mohawk – kun je bijna niet om de zangeres heen. “Image is wel belangrijk voor mij, ik vind het lekker dat ik zo gek kan doen.”

Tja, dat haar springt wel meteen in het oog. De meeste mensen zouden het best leuk vinden voor een avondje, maar Eva loopt er al ruim twee maanden mee rond. “Een tijdje terug was ik in Tokyo om op te treden als zangeres. Ik had veel vrije tijd en zag daar in het straatbeeld zulke heftige kapsels en haarstijlen. Ik vond ze zo dope! Daardoor had ik al een tijdje om een mohawk te nemen. Toen ik naar EMI mocht voor een gesprek, had ik een moodboard gemaakt met die mohawk erop. Zij zeiden: Go for it!”

Hoe ze zo bij EMI Music verzeild raakte? Op mysterieuze wijze belandde de demo van Silly Boy op internet. De Mexicaanse fanclub van Lady Gaga hoorde het nummer en dacht dat het om een nummer voor haar ging. Ze plaatsten het op YouTube als een samenwerking tussen Gaga, Rihanna en Timbaland. Het filmpje werd miljoenen keren bekeken (zelfs door enkele grote namen in de muziekwereld) en uiteindelijk belde EMI Music uit Duitsland met een internationale deal. “In Nederland moet je vaak husslen om alles voor elkaar te krijgen, maar nu heb ik the whole deal.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. “Je kunt beter vragen hoe vaak mij niet is gevraagd of dit een marketingstunt was. Nou, ik had het best willen bedenken, zo geniaal!”

Terug naar dat haar. Het zorgt voor de nodige praktische problemen. “Gisteren stond ik in de file, toen herkenden mensen me. Dat was ik nog niet gewend. Toen dacht ik: ‘Ok, anoniem over straat gaat niet meer zo makkelijk…’” Niet dat ze daar problemen mee heeft. “Zolang je normaal doet, vindt iedereen je normaal. Je moet gewoon niet met je zonnebril op de supermarkt in. En bij het uitdelen van een handtekening voel ik me zo trots! Dat mensen jou kennen…”

“Eerst was ik van plan het aan de zijkanten af te scheren. Maar ze zeiden dat ik dat niet moest doen. Nu is het opgestoken, en pas vanaf de top gekleurd. Vanaf daar is het nu dood. Ja, als ik het straks afscheer is, het wel heel kort.” Dat is natuurlijk relatief, want ze wijst op ongeveer schouderhoogte. “Maar ik had het tot hier!”, zegt ze terwijl haar hand richting billen gaat.

“Nee, ik ga geen muts opdoen om het te verbergen. Die muts is huge en het lijkt daarna wel of ik een conehead heb. Mijn auto is verder op de laagste stand ingesteld, dat gaat net. Of eigenlijk net niet, want de mohawk komt tegen het plafond. Na afloop even bijkammen.”

Morgen op NLpop het tweede deel uit het interview met Eva Simons.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer