Nick Schilder: geen burn-out, wel een beetje doorgedraaid

Roddelrubrieken draaien overuren • Verlinde en Joling stoken burn-out-vuurtje op

Nick Schilder, van het populaire zangduo Nick & Simon, is overwerkt en doet het daarom wat rustiger aan. Hij zal zich richten op de TVOH-liveshows en zijn optredens, maar neemt verder rust. Duidelijk verhaal. Overkomt iedereen weleens, dus gun die man zijn rust, zou je zeggen. Maar dan komt uiteraard de onvermijdelijke roddelpers er nog overheen.

‘Nick & Simon hebben het de afgelopen tijd knetterdruk gehad en die jongens leiden best een stressvol leven. Dat heeft, in het geval van Nick, misschien zijn tol een beetje geëist. Nick wil zelf niet spreken van een burn-out. Wel heeft Nick het gevoel een beetje doorgedraaid te zijn.’ Dat zei manager Jaap Buijs woensdag in het AD.

Met de feestdagen op komst is het volgens mij een ideal moment voor Nick om even lekker een break te nemen, en dat is hem van harte gegund. Maar de roddelpers neemt daar geen genoegen mee. Als bloeddorstige aasgieren blazen ze de zaak op.

Onze vaderlandse roddelnichten Albert Verlinde en Gerard Joling, niet vies van het opstoken van een flinke rel, zaaien twijfel en suggereren dat er meer aan de hand is. Boulevard maakt items alsof het om een reconstructie in Opsporing Verzocht gaat. Inclusief flashbacks met lugubere achtergrondmuziek en statements van getuigen.

‘Nick doet op advies van artsen de komende tijd een stap terug. Nick zal zich de komende tijd beperken tot het deelnemen aan de laatste liveshows van The Voice of Holland en het verzorgen van optredens. De andere activiteiten van Nick & Simon die op het programma stonden, zijn in samenspraak met de artsen uit voorzorg voorlopig geschrapt.‘

Gerard Joling onthult geruchten: ‘In het Nederlandse artiestencircuit gonst het al maanden van de geruchten dat Nick afstevent op overspannenheid of zelfs al een burn-out onder de leden heeft. Nick zou herhaaldelijk aan collega’s hebben laten doorschemeren er zo langzamerhand helemaal doorheen te zitten.’

Verlinde: ‘Het lijkt ook alsof er een soort druk vanuit het management is, zo van: wat gaan we wel doen, wat gaan we niet doen? Hoe brengen we dat naar buiten?’

Arme Nick. Zit je er even doorheen, kan je het niet eens rustig aan doen, of je krijgt op nationale televisie dit soort gedramatiseerde psychologie van de koude grond over je heen. Maar goed, het hoort er kennelijk bij. Als je jouw nieuwsgierigheid ook niet kan bedwingen, bekijk het item hier op rtlboulevard.nl terug.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nick Schilder: geen burn-out, wel een beetje doorgedraaid

  1. vinn

    Beperkt zich tot de voice en optredens? ja wat doet ie verder dan?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik neem aan promotieoptredens, interviews, enz. In hun agenda staat nog één concert dit jaar, op 1 december in Hasselt. Daarna 18 januari De Vrienden van Amstel Live in Ahoy. De finale van The Voice is op 14 december dus dan kan hij mooi een maand vrij nemen rondom de feestdagen. Zo te horen is hij daar wel aan toe.

        /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Mensen hebben altijd wel wat te zeiken. Ze weten niet eens meer waar ze het zoeken moeten en gaan daarom maar zoiets belachelijks in de wereld brengen. Gun de man wat rust zoals Marcus al zegt! Nick & Simon behoren absoluut tot de top in de Nederlandse muziekindustrie en vooral de laatste 2/3 jaar zijn behoorlijk druk geweest. Daarnaast zijn er ook nog twee kinderen op de wereld gezet. Hoewel zoiets natuurlijk prachtig is neemt het ook de nodige stress met zich mee. Ik kan goed begrijpen als je dan opeens een break nodig hebt of zelfs een beetje overwerkt bent. Wat mij betreft neemt Nick alle tijd die hij nodig heeft om weer te herstellen. Dat heeft hij verdiend!

      /   Reply  / 
    1. Anneke

      Dat vind ik nou ook.
      Laat hem nu maar eens een tijdje met zijn gezin door brengen en even lekker relaxen.
      Iedereen kan overwerkt raken en Nick & Simon zijn de laatste paar jaar alleen maar bezig geweest.
      Er gaat geen week voorbij, of je ziet ze wel op tv.
      Niet dat ik dat erg vind, want het zijn leuke jongens, maar ik gun hun ook hun rust.
      Denk dat de vrouwen en kinderen stiekem ook wel blij zijn om hun mannen en vader een tijdje om zich heen te hebben.

        /   Reply  / 
  3. Eva

    Nee zeggen op dingen kan ook…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Telegraaf-lezers: ‘Vervang Nick & Simon in The Voice’ | NLpop

  5. Pingback: JAAROVERZICHT: Best of NLpop in 2012 (video) | NLpop

  6. Pingback: Nieuwe energie: Nick Schilder heeft dus geen burn-out | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>