Uit de oude doos van Charly Lownoise & Mental Theo


Mental Theo & Charly Lownoise waren wel een beetje de vreemde eend in de bijt, op het 538-feestje op het Museumplein. Al een eeuwigheid hebben ze geen nieuw materiaal laten horen. Maar het volk maalde er niet op en ging uit zijn dak op deuntjes van weleer.

Halverwege jaren '90 waren het gouden tijden voor dit duo. In een paar jaar tijd verkochten ze meer dan 2 miljoen geluidsdragers, voornamelijk gevuld met happy hardcore. Da's de muziekstroming die aan gabberhouse was ontsproten en min of meer een voorloper van jumpstyle.

De laatste tijd gaat het dit duo weer voor de wind. De hang naar nostalgie bij mensen van 25 tot 35 jaar oud blijkt groot, want Charly Lownoise en Mental Theo kunnen weer overal optreden. Dus ook op het Museumplein.

Een beetje door de mand vallen ze evengoed wel. De deejays doen niets achter de deejay-boot, alleen een bandje instarten. Een bandje met een bloemlezing uit eigen werk. En voor het gemak ook maar meteen van collega's Maroosha en Paul Elstak. De heren zelf staan als een bezetene te bewegen op de catwalk, delen t-shirtjes uit en zingen hun eigen teksten mee – ooit ingezongen met piephoge stemmetjes en nu dus met de lage bas van Theo.

Tja, voor de fijnproever was het nog smeriger dan McDonalds. Maar de liefhebber van het genre denkt met weemoed terug aan zijn eerste Big Mac.

Meer berichten van 538 K'dag

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>