Nieuwe RTL-show voor songwriters om muziek te pitchen

Succesvol Iers format nieuwe muziekshow naar Nederland gehaald

In het voorjaar komt RTL 5 met het nieuwe muziekprogramma The Hit. In deze talentenshow krijgen songwriters de kans om hun zelfgeschreven liedjes te pitchen aan gerenommeerde Nederlandse artiesten, om zo een hit te scoren.

The Hit wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Welke ‘gerenommeerde artiesten’ zullen meewerken is nog niet bekend. Maar goed, RTL 5 richt zich op jongeren, daar past Dennis ook bij, dus het zal vermoedelijk niet gaan om levensliederen en schlagers, maar wellicht pop, rock en singer-songwriter.

Uit de promotekst:

Elke week staan zes songwriters in hun geluidsdichte pitchingroom om hun song te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hitpotentie van een nummer het snelst en claimt het nummer om er dé hit van te maken? Na de eerste ronde kiest iedere artiest twee songs waarmee hij of zij de geluidsstudio induikt. De bekende artiest en de songwriters hebben vanaf dat moment geen contact meer. Pas in de grote finale van iedere aflevering wordt duidelijk welk nummer de artiesten als single uitbrengen.

Prachtig, hoe meer tv-programma’s voor onontdekt talent, hoe beter. Maar soms komt er een concept langs, zoals nu Join The Beat bij de Avro, waar geen touw aan vast te knopen is, en weinig mensen naar kijken. Daar is moeilijker over te bloggen en discussiëren. Goed, we zullen zien wat Join The Beat oplevert.

Datzelfde geldt voor The Hit op RTL 5. Het zal er echt van afhangen wélke ‘gerenommeerde’ en ‘populaire’ artiesten aan de show zullen meewerken. Vooralsnog geen namen, maar de inschrijving voor songwriters is geopend.

We kunnen wel een inschatting maken. Het format van The Hit komt uit Ierland waar de show daadwerkelijk hits afleverde en het programma een succes is.

Daar werden de gekozen liedjes uitgebracht door Mr. Eurovision Johnny Logan, Samantha Mumba (die begin jaren ’00 hits scoorde), een jongen die vijfde werd in Britain’s Got Talent, de leadzanger van een folkband en een rockgroep die in 1994 stopte en daarna nog twee vruchteloze comebacks maakte.

Het lijkt er dus sterk op dat de show niet alleen bedoeld is om songwriters aan een hit te helpen, maar ook de meewerkende artiesten. Al weten we dat niet zeker. Wellicht krijgen we in de Nederlandse versie ‘actuelere’ artiesten.

Iedereen die een goede song heeft kan zich hier aanmelden voor The Hit.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe RTL-show voor songwriters om muziek te pitchen

  1. Bart

    De zender is in ver gevorderde gesprekken met Waylon, Eva Simons, Sharon Doorson, Gers Pardoel en Rob de Nijs om de plek van de artiest in te nemen. Aldus de media.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Oh wow, dat zijn wel betere namen dan in Ierland.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>