Archief: augustus 2012

The Voice of Holland heerst in Single Top 100

The Voice of Holland scoort deze week bijzonder goed in de Single Top 100. Sandra van Nieuwland komt binnen op 1 met haar originele uitvoering van More; een unieke prestatie, zo vroeg in het seizoen van de talentenshow.

Leona Philippo komt binnen op plaats 17 met Mesmerized en Maame Joses zien we op plaats 19. Met hun uitzonderlijke hitlijstprestaties zijn de drie dames nu al favorieten in dit seizoen van The Voice. Ik ben benieuwd of deze trend zich de komende week voortzet.

Lees verder

Hit of Shit: Carice van Houten – Emily

Vandaag is de eerste single van het komende album van Carice van Houten in première gegaan. Eerder kregen we al een aantal voorproefjes, maar dit is de real deal, mensen! Met ‘Emily’ is gekozen voor een uptempo retro-popsong als lead single van See You On The Ice, het debuutalbum van Carice dat op 28 september uitkomt.

‘Ik weet dat mensen zullen zeggen: schoenmaker blijf bij je leest, maar als ik me daardoor laat leiden, heb ik geen leven’, vertelt Carice aan NU.nl waar de clip vanochtend in première ging. Carice weet waar ze mee bezig is: ‘Laat mensen eerst maar even wennen aan het idee dat ik een plaat heb uitgebracht.’

Lees verder

De muziekindustrie moet vernieuwen, en het werkt!

Dat veel ouderwetse platenzaken het moeilijk hebben sinds de opkomst van downloaden en streamen is bekend. Ze moeten nieuwe manieren vinden om hun handel een impuls te geven. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar de eerste resultaten zijn zichtbaar.

Free Record Shop (FRS) is één van de spelers die constant bezig is om nieuwe activiteiten in de muziekmarkt te ontwikkelen. Naast instore optredens en signeersessies is FRS ook op festivals te vinden. Het bedrijf meldt nu een succes op dat gebied. Hun platenverkoop op de Nederlandse dance-festivals is dit seizoen sterk gestegen.

Lees verder

eliZe: ‘ze hebben mijn halve stemband weggesneden’

Eén van de weinige echt pure europop-acts die we in Nederland hebben, eliZe, is terug! De zangeres woont inmiddels al een tijdje in Los Angeles, waar ze werkt aan nieuw materiaal. Vorige week kon je haar nieuwe single met de veelbesproken clip hier al beoordelen. In een interview met FunX vertelt eliZe nu meer over haar afwezigheid.

Zo is ze geopereerd aan een afwijking aan haar linkerstemband. Ze hoopte dat het een poliep was, maar dat was niet het geval. ‘In het ziekenhuis zeiden ze dat ik eigenlijk nooit meer zou kunnen zingen, ze hebben m’n halve stemband weggesneden. Wonderbaarlijk is het helemaal genezen’, aldus eliZe.

Lees verder

Win een huiskamerconcert van Nielson

Hoewel Nielson niet als de winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland uit de bus kwam, is hij door de show wel in één klap een bekende zanger geworden. Met Beauty & De Brains scoorde hij van alle deelnemers de grootste hit.

Lees verder

Bennie Jolink’s politieke betoog raakt de kern van vrijheid

Er is weer een verkiezingscampagne aan de gang in Nederland. Nou ben ik niet van plan om over alle muziekgerelateerde nieuwtjes meteen een stukje te schrijven. Of Rutte nou in ‘duet’ met Frans Bauer gaat, of Roemer in de tv-show van diezelfde Bauer te zien is, het zal wel. Typisch politici die in een campagne populair doen om kiezers te trekken.

Maar over een uitzonderlijk voorval tijdens deze campagne wil ik toch even mijn mening kwijt. Gisteren publiceerde Bennie Jolink, de zanger van Normaal, een politiek betoog. Ook heeft hij een schilderij gemaakt waarop Geert Wilders staat afgebeeld met Adolf Hitler en Anders Breivik, en heeft hij een nummer geschreven met kritiek op Wilders.

Lees verder

Ron Link (ex-Idol, ex-Tarzan, ex-Jamai) in The Voice

Update 31-8: The Voice of Holland heerst in Single Top 100

Ron Link, die bijna negen jaar geleden achtste werd in Idols-II, is vrijdag te zien in de tweede aflevering van The Voice of Holland. Hij speelde eerder ook de hoofdrol in Tarzan de Musical, en had een veelbesproken (nou ja, in de roddelbladen dan) relatie met Jamai Loman, de eerste Nederlandse Idols-winnaar ooit.

Ik vind Ron een leuke vent, en ik hoop zeker dat hij door de blind auditions heen komt, maar ik denk niet dat hij uiteindelijk The Voice van 2012 zal worden. De liveshows halen lijkt me al een pittige opgave, als je ziet hoe hoog het niveau dit jaar weer is.

Lees verder

Trijntje en Tjeerd programmeren Sessies aan de Kade

Op vrijdag 14 september ontvangt De Nieuwe Liefde een drietal bijzondere talenten tijdens de tweede editie van Sessies aan de Kade. Niemand minder dan Tjeerd en Trijntje Oosterhuis programmeren dit intieme huiskamerconcert.

In deze tweede editie van Sessies aan de Kade treden meesterpianist Mike Del Ferro, zanger en toetsenist Brian Zalmijn en trompettist Jan van Duikeren op.

Lees verder

Tijd om te stemmen voor de BUMA NL Awards!

Er kan weer gestemd worden voor de Sterren.nl BUMA NL Awards. Je kunt stemmen in de categorieën Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Groep en Beste Nieuwkomer. In de overige categorieën wordt gestemd door een vakjury.

De genomineerden: Beste Zanger: René Froger, Django Wagner, Frans Bauer, Jannes, Gerard Joling, Jan Smit, Frans Duijts | Beste Groep: Gebroeders Ko, Nick & Simon, 3JS, Helemaal Hollands, LA The Voices | Beste Zangeres: Sieneke, Marianne Weber, Glennis Grace | Beste Nieuwkomer: Dave Dekker, Danny Froger, Erna Temming, Tom Haver.

Lees verder

Douwe Bob wint Beste Singer-Songwriter van Nederland

Na tien weken vol workshops, masterclasses, optredens en nummers schrijven, heeft Douwe Bob Posthuma De Beste Singer-Songwriter van Nederland gewonnen.

Op 25 juni begonnen BNN en VARA, in samenwerking met 3FM, met een zoektocht naar De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Tien weken lang konden we volgen hoe de zeven finalisten workshops en masterclasses volgden, optraden en hun eigen nummers schreven. Het resulteerde in een unieke talentenshow.

Lees verder

Vanavond Finale De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Vanavond de grote live finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hoewel de kijkcijfers van de show niet bijzonder hoog waren mag dit toch wel dé tv-ontdekking van de zomer van 2012 genoemd worden. Nog niet eerder zagen we een talentenshow waarin de creativiteit en eigenheid van de deelnemers zo prominent voorop staan.

Wat mij betreft verdient Giel Beelen, de grote man achter De Beste Singer-Songwriter van Nederland, dus alle lof. Een uitstekende talentenshow. Een echte aanvulling op de shows die al bestonden. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een copy/paste-formule als Beat The Best, waar ik misschien al genoeg woorden aan vuil heb gemaakt.

Lees verder

Hit of Shit: Dave Dekker – Twee Lege Handen (video)

De tweede single van het nieuwe album van Dave Dekker is wederom een geweldig levenslied. Twee Lege Handen is een betuiging van liefde zoals we die eigenlijk alleen in dit muziekgenre tegenkomen. Een meeslepende smartlap.

In de clip, een kleine film van de hand van Zeno Groenewegen, speelt Dave een afwasser met bindingsangst. Zijn meisje zit met haar ouders in het restaurant. Zij proberen haar ervan te overtuigen hem te vergeten. Het is een beetje soapserieniveau, maar toch redelijk amusant. De muziek maakt een hoop goed.

Lees verder

Don Diablo scoort titelsong Bellicher-speelfilm

Don Diablo heeft de opdracht binnengesleept om de titelsong voor de Nederlandse speelfilm Bellicher; Cel te maken. Daan Schuurmans speelt de hoofdrol. De DJ schreef ook de muziek voor een aantal scènes in de film. Dat meldt Independent Films.

Don Diablo: ‘Ik was al fan van de TV serie Bellicher; de Macht van Meneer Miller dus toen ik gevraagd werd voor de titelsong van de film hoefde ik niet lang na te denken. Na het zien van de eerste beelden van de film wilde ik vooral een nummer maken met een aantal sterke tegenstellingen in zich.’

Lees verder

Asaf Avidan op 1 in Nederlandse Single Top 100

De Israëlische singer-songwriter Asaf Avidan staat op 1 in de Single Top 100. One Day / Reckoning Song was vorige week de 3FM Megahit. Dat zal zeker bijgedragen hebben aan het huidige succes in de charts, maar het is sowieso een bijzonder lekker nummer.

This Is Love van will.i.am en Eva Simons stijgt ondertussen naar de tweede plek, Beauty & De Brains van Nielson stijgt naar plek 9, en The Opposites blijven staan op plek 5. Handsome Poets en Nick & Simon zakken van de eerste en tweede plaats naar 4 en 7.

Lees verder

Beat The Best verliest in de strijd om kijkers

Sterren Springen, het programma waarin BN’ers schoonspringen, heeft de driestrijd om tv-kijkers op haar eerste zaterdagavond gewonnen. Er keken bijna 1,4 miljoen mensen naar de show. Grote verliezer is Beat The Best. De talentenshow bereikte 944.000 kijkers.

De goede score voor Sterren Springen is een opsteker voor SBS 6. De zender heeft al jaren te kampen met tegenvallende kijkcijfers en geflopte programmaformules. John de Mol, die SBS heeft overgenomen, zal blij zijn met het resultaat.

Lees verder