Ramses wel hoog in Top 2000, Michael niet

Ramses Shaffy heeft postuum nog een flinke eindspurt gemaakt in de Top 2000. De zanger staat drie keer in de top 10 van dit jaar. Patorale is het hoogst genoteerd op 6, daarna volgt Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder op 7. Laat Me staat op 9. Opmerkelijk is dat Michael Jackson het niet zo ver heeft weten te schoppen na zijn overlijden.

Gisteren sloot het stemmen voor de Top 2000 en nu al heeft de organisatie de top 10 bekend gemaakt. Queen staat als vanouds weer op 1, gevolgd door The Eagles en Boudewijn de Groot. Vanaf 22 december is de volledige lijst te vinden en vanaf 25 december op Radio 2 te horen en in flitsen te zien op televisie.

De top 10:

1. Bohemian Rhapsody – Queen
2. Hotel California – The Eagles
3. Avond – Boudewijn de Groot
4. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
5. Child in Time – Deep Purple
6. Pastorale – Ramses Shaffy en Liesbeth List
7. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder – Ramses Shaffy
8. Clocks – Coldplay
9. Laat me – Ramses Shaffy
10. Pink Floyd – Wish You Were Her

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ramses wel hoog in Top 2000, Michael niet

  1. Pingback: Single Top 100: Nick & Simon blijven 1, 8x Ramses Shaffy | Nlpop

  2. el-g

    klein foutje herman ;) vanaf 22 december word de lijst bekend gemaakt…. top2000 begint 1ste kerstdag om 12.00uur!

      /   Reply  / 
  3. @lbert

    Als het overlijden van Ramses Shaffy een half jaar geleden was gebeurd was hij ook niet zo hoog gekomen met diverse nummers, het licht allemaal nog vers in het geheugen !!

      /   Reply  / 
  4. Laatbloeier

    Dat denk ik ook @lbert. We zullen volgend jaar wel zien of Ramses Shaffy nog steeds met 3 nummers in de top 10 staat.

      /   Reply  / 
  5. @lbert

    De hele top 2000 is een wassen neus, vorig jaar werd er massaal op Ede staal gestemd, er had iets in een Noordelijk dagblad gestaan, dat mocht niet was pushen van een nummer, dat werd trouwens ook al gedaan bij Boudewijn de Groot, maar die is in het Hiversumse natuurlijk bekend, nu werd er o.a.a gepromoot voor Ramses in Rtl boulevard en dat mag dan wel, het belachelijke van die lijst is ook dat je moet kiezen uit een vastgestelde lijst, en je mag 1 nummer zelf toevoegen, belachelijk daardoor is de lijst al niet objectief !

      /   Reply  / 
    1. vincent

      Da’s niet helemaal waar wat je hier zegt. Je kon dit jaar maar liefst vijf (!) eigen nummers inbrengen bovenop de 10 liedjes die je kon kiezen uit de voorkeurslijst.

      Maar goed, de Top 2000 is natuurlijk helemaal niet objectief, maar dat heeft men ook nooit gepretendeerd. Het is een lijst van Radio 2. Daarom zijn ze er bij gebaat om daar muziek in te hebben staan die je ook dagelijks op Radio 2 zou kunnen horen. Iemand als Michael Jackson was nooit echt een Radio 2 artiest, Shaffy wel (meer dan Jackson i.i.g.). Los daarvan wordt er – zo heb ik uit betrouwbare bron – ook wel eens met een liedje geschoven in de lijst als het uitzendtechnisch met het oog op een journaalblok ofzo beter uitkomt dat het op 50 ipv 51 staat ofzo. Niks mis mee, het is nooit bedoeld als ‘lijst der lijsten’. Toch?

        /   Reply  / 
      1. @lbert

        vincent je hebt gelijk, maar ik blijf het raar vinden dat je uit een voorkeurslijst nummers moet halen, volgens mij zou het veel ojectiever zijn als mensen gewoon 10 nummers zo in konden voeren, en ik vind raar dat er geschoven zou worden, zelfs al is het niet de lijst der lijsten

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>