Single Top 100: Nick & Simon blijven 1, 8x Ramses Shaffy

De top van de Single Top 100 is onveranderd. Nick & Simon staan voor de tweede week op 1 met Het Masker / Santa’s Party en K3 blijft op 2 staan met Ma Masé. Ook Snow Patrol weet van geen wijken op 3 met Just Say Yes. Maar het is toch Ramses Shaffy die de show steelt met 8 noteringen, waarvan de hoogste op 9: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder. Opmerkelijk is, dat in de Top 2000 juist Pastorale als hoogste is geëindigd.

De top 10:

1 (1) Het Masker / Santa’s Party – Nick & Simon
2 (2) Ma Masé – K3
3 (3) Just Say Yes – Snow Patrol
4 (21) Fireflies – Owl City
5 (4) Empire State of Mind – Jay-Z & Alicia Keys
6 (8) No Surrender – Kane
7 (5) Meet Me Halfway – Black Eyed Peas
8 (9) Bad Romance – Lady Gaga
9 (re) Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder – Ramses Shaffy
10 (7) Click Clack – Ralf

Laura Jansen lijkt eindelijk door te breken met haar Kings of Leon-cover Use Somebody. Vorige week zagen 1,6 miljoen mensen Charlotte ten Brink het nummer zingen in Popstars en dat werpt zijn vruchten af; Laura stijgt van 41 naar 13.

Ook Jeroen van der Boom heeft de vaart er in zitten met Weer Geloven, dat van 32 naar 17 stijgt in de tweede week van notering. Opmerkelijk is dat Anouk al weer zakt met Woman: van 16 naar 21. Dat terwijl veel van haar vorige singles wèl de top 10 wisten te bereiken. Woman is pas de tweede single van For Bitter or Worse.

Ook Di-Rect moet flink inleveren; Times are Changing keldert van 6 naar 22. Het gaat eveneens niet best met Thomas Berge. Twee weken geleden nog op 4, nu van 13 naar 29. Nog harder gaat Zanger Rinus, die van 22 naar 67 zakt.

B-Yentl gaat opnieuw als een jojo door de lijst met haar nieuwe single Miracle, dat nu van 43 naar 26 stijgt. Hetzelfde geldt voor Lisa Lois; ze kwam vorige maand binnen op 4 maar zakte vervolgens naar 53. Deze week volgt herstel naar de 35ste plaats. Ook Hallelujah krijgt een slinger omhoog en gaat van 63 naar 49.

Alle Ramses-noteringen:

9. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk & bewonder
16. Laat Me
28. Pastorale (met Liesbeth List)
32. Laat Me / Vivre (met Alderliefste)
36. Sammy
44. We zullen doorgaan
47. ‘t Is stil in Amsterdam
57. Shaffy Cantate

De overige Nederlandse binnenkomers:

62. Too Bright – Charlene
68. 3rhab & Addy van der Zwan – Get Get Down
91. Doe het dan zelf – Bazzookas
92. Being alone at Christmas – Miss Montreal

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Single Top 100: Nick & Simon blijven 1, 8x Ramses Shaffy

  1. Robin

    Hind stijgt van 49 naar 38!

      /   Reply  / 
  2. Sjors

    Laat Me/Vivre is ook met Liesbeth List.

      /   Reply  / 
  3. Frankly

    die top 10 voor Anouk komt nog wel want ze staat weer in de top 10 van itunes en die lijst geeft toch wel de waan van de dag aan , de RamsesRun is alweer wat afgenomen .itunes domineert toch bovenal in de top 100 die toch meer lijkt op een uitgewoonde grabbelton want wat doet Johnny Hoes nu bij de bovenste twintig .Meneer Roggeveen is volgens mij ook iemand die alleen maar in verkopcijfers gelooft ik zou zingen Laat hem Laat hem laat hem zijn gang maar gaan ;-D

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Ben met je eens dat verkoopcijfers niet leidend zijn om iets echt een hit te noemen. Maar van alle hitlijsten die Nederland rijk is, geloof ik toch het meeste in de Single Top 100

        /   Reply  / 
  4. Frankly

    Ach Herman wat is geloofwaardig , je kunt discussieren over de samenstelling. de Nationale hitparade was zoveel beter dan deze top 100 die kon je naast de top 40 leggen maar al die braderie nr 1 hits van dit jaar heeft niets meer met hits te maken . alleen lady Gaga en Madcon hebben op de verkooplijst dat Nick & Simon viernr 1 hits scoren van een album is niets meer en minder dan een verkooptruc , de top 100 zou bv alleen itunes moeten meewegen en CMO 50/50 zodat de top 40 de radioindustrie erbij doet (airplay) dan pas kun je hits vergelijken , met alle respoect maar al die braderie-artiesten hebben toch hun eigen hitlijst (ik doel dus op namen waar geen hond van gehoord heeft en toch de top 10 halen)

      /   Reply  / 
  5. Frankly

    Madcon en Lady Gaga dus als enige internationale nr 1 hits in de top 100 van dit jaar misschien ben ik er eentje vergeten / maar kort samengevat de top 100 doelt alleen maar op de industrie .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>