Vooruitblik NLpop: wat brengt 2008?

Het was een mooi jaar voor de Nederlandse popscene. Gevestigde namen als André Hazes, Paul de Leeuw, Trijntje Oosterhuis en Anouk scoorden gigantische successen, artiesten als Gerard Joling en Nick & Simon beleefden (opnieuw) een doorbaak terwijl er ook ruimte was voor nieuw talent, zoals Jeckyll & Hyde, XYP, Leaf en toch ook wel Jeroen van der Boom. Maar wat gaat 2008 ons brengen? NLpop blikt vooruit.

Grote namen
In de poll die momenteel rechts staat, wordt al gevraagd naar welke release je het meeste uitkijkt. Een aantal grote namen komt in 2008 met een nieuw album, zoals Marco Borsato (zijn eerste studio-cd sinds Luid en Duidelijk uit 2000), Jan Smit, Kane, Bløf en Ilse deLange. Het is de verwachting dat al deze platen minstens 50.000 keer over de toonbank gaan maar misschien ook wel 100 duizend keer worden verkocht. Vanzelfsprekend zijn er dus veel mensen die hier naar uitkijken.

Maar er zijn ook artiesten van een wat kleinere omvang die in 2008 ook met nieuw materiaal komen. Denk Racoon, Room Eleven, Armin van Buuren en de Golden Earring. Ook zij zullen smaakmakers blijken in de wekelijkse Album Top 100.

Idols
Verder wordt 2008 opnieuw het jaar waarin allerlei Idols hun plaatjes uitbrengen. Natuurlijk komt er een cd van de lopende reeks – velen voorspellen Nathalie Makoma als overwinnaar – maar ook 'oud-Idols' komen met nieuw werk. Raffaëla Paton debuteerde afgelopen zaterdag met haar nieuwe single, een album volgt spoedig. Datzelfde geldt voor Maud en Hind. Verder wachten we nog op materiaal van de kandidaten uit So You Wanna Be a Popstar: Maaike Jansen, Tessa van Tol en Tim Douwsma brengen momenteel tijd in de studio door om dat te voltooien. Verder schijnt ook X Factor-winnaar Sharon Kips te broeden op een tweede plaat. 2008 brengt bovendien nog een andere muzikale talentenjacht: Got Talent.

Esmée Denters
Maar het meest wordt misschien nog wel uitgekeken naar Esmée Denters. Ze was de ontdekking van 2007 terwijl ze nog geen plaatje heeft uitgebracht. Het eerste album van de YouTube-ster is bijna af en gaat verschijnen bij Tennman Records, het label van Justin Timberlake. In Nederland komt de plaat uit via Universal. Esmée zal hiervan wereldwijd veel exemplaren verkopen, waarmee ze een geduchte concurrent vormt voor Within Temptation, die sinds vijf jaar vrijwel standaard de Buma Cultuur Exportprijs in februari ophaalt.

Hazes
Naar het schijnt komt er ook een tweede duettenalbum met André Hazes. Zijn oeuvre is groot genoeg om nog een cd te vullen, bovendien zijn een boel Nederlandse artiesten nog niet in duet gegaan met de overleden volkszanger. De eerste cd, sinds een maand of twee verkrijgbaar, verkocht al meer dan 140.000 exemplaren. Blijkbaar is er voldoende behoefte aan dergelijk materiaal.

Laten we hopen dat 2008 net zo'n mooi muziekjaar wordt als 2007. Veel plezier allemaal in dat nieuwe jaar.

Zie ook:
- Vooruitblik: wat brengt 2007?
- Jaaroverzicht albums: Katie en Michael voor André
- Jaaroverzicht singles: Joling, Mika en Furtado domineren

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Vooruitblik NLpop: wat brengt 2008?

  1. Stefan

    Laten wij bij de Idols kandidaten hind niet vergeten, vanwege het songfestival, theatertour en dus ook een nieuw album!

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Precies, zet Hind erook nog even bij !!

      /   Reply  / 
  3. Martin

    Wat denk je van Floortje?

      /   Reply  / 
  4. jos

    Ja zou kunnen:D

      /   Reply  / 
  5. Eva

    Geen grote successen meer voor produkten uit talentenshows, gezien de matige successen van de mensen hieruit dit jaar.

    Ik verwacht wat meer indierock zoals nu Editors die goed aanslaan. En singer/ songwriters.

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    In ieder geval hoop ik dat die jumpherrie minder populair wordt… vreselijk.

    En ja, zoals eerder vermeld hier. Grote successen voor Idols e.d. zullen er ook niet meer zijn. Aangezien de winaressen van vorig jaar toch wel geflopt zijn. Men is Idols moe

      /   Reply  / 
  7. Rochelle

    Ik las ergens dat Floortje een duet met Marco Borsato aan het opnemen is?? Heb geen bronnen hoor.. Alleen kenissen van haar.

    Dus dat wordt geheid een grote hit die Floortje! Weliswaar door Marco natuurlijk!

      /   Reply  / 
  8. sharon

    @ Rochelle: Dat heb ik idd ook opgevangen ja! En aangezien ik groot Floortjefan ben, en Marco borsato ook supergoed vind zou ik het ook fantastisch vinden als het zo zou zijn!!! Maar ik weet niet of het idd wel zo is… Ik hoop het wel iig!!!
    groetjes, Sharon.

      /   Reply  / 
  9. Robin

    [quote ronald]
    En ja, zoals eerder vermeld hier. Grote successen voor Idols e.d. zullen er ook niet meer zijn. Aangezien de winaressen van vorig jaar toch wel geflopt zijn. Men is Idols moe[/quote]

    Men??? Wees dan gewoon eerlijk en zeg dat JIJ er gewoon klaar mee bent!!

      /   Reply  / 
  10. Ronald

    Robin,beste jongen, vanaf Idols 1 was ik er al klaar mee hoor. Was dat nog niet duidelijk dan?

      /   Reply  / 
  11. Rochelle

    Sharon: vlgs mij is het niet waar. Eerder heeft Floortje laten weten dat ze Marco goed vind, maar dat het niet haar smaak is. Lijkt me dan niet logisch dat ze gaan zingen saampjes..Staat ook nergens op internet trouwens.Waarschijnlijk een roddel net zoals dat Floortje lesbisch is.

    Heb het via FF..Jij ook waarschijnlijk want zie je naam daar weleens staan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>