Single Top 100: Stereo nadert Borsato

Marco Borsato’s Dochters houdt het ook voor een vierde week vol aan de top van de Single Top 100. Het lijkt daarmee zijn meest succesvolle single van het album Wit Licht te worden. Deze week weet hij zelfs de voorsprong op nummer 2 Beyonce uit te bouwen. Op 3 vinden we Stereo terug, de band die is gevormd uit het programma Rock Nation. De band heeft de vaart er lekker in, want ze komen van 7 vandaan. Verder een vermelding voor Gerard Joling, die nu met twee singles in de top 10 staat.

De top 10:

1 (1) Dochters – Marco Borsato
2 (2) If I were a Boy – Beyonce
3
(7) Unexpected – Stereo
4 (3) Ayo Technology – Milow
5 (13) Laat Me Alleen – Gerard Joling
6 (4) Ik kan niet wachten – Diego
7 (6) Human – The Killers
8 (5) Hot n Cold – Katy Perry
9 (8) (So) Incredible – Ilse deLange
10 (24) Love Lockdown – Kanye West

Deze week net niet in de top 10: Jason Mraz. De surfzanger steeg al meermalen de top 10 in en ook deze week deed hij een poging. Maar I’m Yours moet nu genoegen nemen met een stijging van 21 naar 11. Verder revancheert Coldplay, dat vorige week nog de top 10 uit kletterde van 7 naar 19. Nu stijgen ze terug naar 12 met Viva la Vida.

Glennis Grace heeft dan eindelijk ook haar hit te pakken. De zangeres probeert het al jaren maar slaagde er nooit in. Maar met Als Je Lacht, een nummer over het moederschap, lijkt ze een gevoelige snaar te raken. In de vierde week van notering gaat het plaatje van 35 naar 18. Glennis heeft de afgelopen tijd overigens ook vele instore-optredens gedaan, wat de hoge positie zeker stimuleert.

Slechte tijden voor Frans Duijts en Miss Montreal. Eerstgenoemde ging vorige week nog flink omhoog, van 40 naar 14. Maar nu zakt hij terug tot 21. Miss Montreal stond twee weken terug nog op 4, maar gaat nu van 12 naar 22 met Just a Flirt.

Tiësto heeft bijna weer een hit te pakken. Inferno, dat hij remixte voor een computerspel, schiet deze week omhoog van 56 naar 23. Verder gaat het voorspoedig met Danny de Munk. Hij nam een duet op met Dave Dekker dat is verkoren tot tweede single van het album Hart en Ziel. Het duet Laat Ons Niet Alleen komt vanuit het niets binnen op 24 en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer in de Single Top 100.

Ook lijken het gouden tijden voor Bertolf. Een maand geleden hadden alleen Ilse deLange-fans en enkele anderen van hem gehoord, maar na wat slim uitgezochte tv-programma’s scoort de gitarist / singer/songwriter bijna een hit. Another Day stijgt van 47 naar 26.

De overige Nederlandse binnenkomers:

46. Monique Smit – Stel Je Voor
61. Nicole and Friends – Tears in my Eyes
66. Tania Christopher – Just Like U
78. Henny Thijssen – Dans nog een keer met mij
81. Boris – If You wanna roll with Me
89. Frans & Marianne – Amore Lacht
94. Tonny Jordan – Donder nu maar op
98. Danny Temming – Ik hou het meest van jou

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Single Top 100: Stereo nadert Borsato

  1. Bart

    Prachtig voor Glennis. Eindelijk een hit.
    Het is ook zo’n prachtig nummer. Glennis gefeliciteerd.

      /   Reply  / 
  2. Jos van Praag

    het nummer van Glennis heet Als Je Slaapt en niet Als Je Lacht

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>