Within Temptation met nieuw album naar Amerika

Het blijft toch iets magisch, om als Nederlandse artiest je album in Amerika uit te brengen. Velen probeerden het, slechts een enkeling wist dat in succes om te zetten. De Golden Earring is een bekend verhaal, net als Shocking Blue. En ook 2 Unlimited is bij veel Amerikanen bekend. Volgend jaar gaat een Nederlands gezelschap het weer proberen. Within Temptation zal de nieuwe single What Have You Done uitbrengen in Amerika.

Gisteren was de tweede draaidag van de nieuwe videoclip waarbij fans aanwezig konden zijn. Op het forum van de band vertelt een fan dat er twee verschillende versies werden opgenomen. De Amerikaanse take heeft een extra gitaar-riff in het intro. Verder worden ze in Amerika natuurlijk geholpen door Keith Caputo, die enkele vocalen verzorgt. In Amerika is hij redelijk bekend, voornamelijk dankzij zijn band Life of Agony.

De band en het management zag er streng op toe dat er geen foto's of videomateriaal werd geschoten, we moeten het dus doen met de verhalen van het forum. Naar verluidt is het verhaal van de video dat Sharon Keith achterna zit (of omgekeerd). Verder zou de video een 'oriental' sfeer bevatten, wat met name terugkomt in de jurk van Sharon, enkele tatoeages en van die eetstokjes in haar haar. Ook het decor (de multicultiwijk Camden in Londen) draagt aan de sfeer bij. Naar het schijnt zit er ook een vechtscene (martial arts?) in de video.

Muzikaal gezien heeft What Have You Done veel weg van The Howling, het nummer dat WT maakte voor het computerspel Chronicles of Spellborn. Opnieuw zou Sharon zowel lieflijk hemels als hels agressief zingen. Vanaf begin januari op tv, ik ben nu al benieuwd.

Zie ook:
- Within Temptation met Keith Caputo en Frank Boeijen
- Jij in de nieuwe WT-video What Have You Done?
- Nieuwe Within Temptation agressiever dan ooit

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>