Nieuw album Within Temptation gelekt

Met nog twee weken te gaan tot de officiële release is The Heart of Everything van Within Temptation gelekt. Verschillende sites bieden de torrent aan, waarschijnlijk is het album ook verkrijgbaar via peer2peer-sites. Het is de nachtmerrie van alle platenmaatschappijen die nu voor Sony/BMG is bewaarheid.

Bij internationale artiesten is het eerder regel dan uitzondering dat een album vroegtijdig op internet beschikbaar komt. Het was zelfs nieuws dat het nieuwe album van de Kaiser Chiefs, dat vandaag officieel uitkomt, pas twee dagen terug werd gelekt. Maar bij Nederlandse artiesten is het niet zo gebruikelijk dat een album in een vroeg stadium door internetpiraten beschikbaar wordt gesteld.

De verwachtingen voor het nieuwe album van Within Temptation zijn hooggespannen. Eerder meldde NLpop al dat Sony/BMG verwacht dat The Heart of Everything wel eens een miljoen exemplaren kan verkopen. Ter vergelijking: het vorige album The Silent Force ging ruim 500.000 keren over de toonbank. Het nieuwe album komt ook in Japan en Amerika uit, waar de band de afgelopen tijd licensiedeals sloot.

Het is de vraag in hoeverre het lekken de verkoop schaadt. Vaak wordt gedacht, dat wanneer iemand een album gratis via internet downloadt, er niet meer voor naar de winkel gaat. Veel muziekpuristen stellen juist dat ze door het downloaden veel meer muziek horen en ook meer muziek kopen.

De eerste single What Have You Done? is overigens een groot succes. Het nummer is maandag gereleast en komt later vandaag vermoedelijk meteen in de top 10 binnen van de Single Top 100.

Zie ook:
- Within Temptation video 2.0
- Within Temptation doet concessie voor doorbraak VS
'Nieuwe Within Temptation wordt million-seller'

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw album Within Temptation gelekt

  1. Iris

    Hey,
    ik heb ook al mensen gezien met het album op hun computer, ik moet eerlijk bekennen dat ik hem ook al heb.
    Wel heeft het daardoor niet mijn keuze laten beïnvloeden om de orinele cd te gaan halen!
    Ik ben een groot fan van de band en reis regelmatig af om hun te zien en daarom wil ik al hun albums orgineel thuis hebben!
    Ik vind het erg rot dat hij nu al is uit gelekt, maar ik hoop dat er nog meer mensen zijn die des ondanks het orgineel gaan halen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>