Juwelen en middelmaat op Who’s Your Momma

Sinds twee dagen is Who's Your Momma verkrijgbaar. Ikzelf heb de nieuwe Anouk ook sinds vrijdag in huis en intussen heb ik de plaat een tiental keer beluisterd. Op Who's Your Momma staat een aantal ijzersterke tracks, zoals single Good God en Make It Rain. Ook Might as Well, Whatever you Say en The Difference steken boven de andere nummers uit. Maar voor de rest zijn het maar middelmatige liedjes.

Drie jaar terug liep ik nagenoeg blind naar de winkel. Girl vond ik zo'n briljant nummer, dat Hotel New York verder sowieso de moeite waard moest zijn. Dat viel toch even tegen. Ik was heel snel op dat album uitgekeken. Ik vond het vooral jammer dat Anouk nog steeds nummers schreef met Bart van Veen. Die formule leek wel uitgewerkt, ik hoorde vooral een herhaling van zetten op Hotel New York.

In die zin was ik dit keer wat sceptisch. Opnieuw werd ik gegrepen door een briljante eerste single, maar zou Anouk me niet weer om de tuin leiden met dat visitekaartje? Dat blijkt toch niet het geval. Zoals breed uitgemeten in de pers, werkte Anouk voor Who's Your Momma samen met topproducer Glen Ballard. En ja, dat zorgt voor haar meest evenwichtige album tot nu toe qua sound en feel.

Wat dat betreft staat die plaat ook als een huis: alles lijkt van voor tot achter te kloppen. Alleen vind ik dus niet alle liedjes even sterk. Misschien groeit dat nog in de komende tijd. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het geen slecht album. Maar het is nog net niet zo goed als ik hoopte. Mijn favoriete Anouk-plaat blijft Graduated Fool.

Wat vinden jullie eigenlijk van Who's Your Momma?

Zie ook:
- Hiphopkoning Kees de Koning nieuwe manager Anouk
- Uniek: Who's Your Momma van Anouk nog steeds niet gelekt
- Anouk kreeg paniekaanval bij videoclip Good God
- Anouk werkt met producer Alanis Morissette

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Juwelen en middelmaat op Who’s Your Momma

  1. Sandy

    Ik denk er hetzelfde over. In de eerste instantie had ik er meer van verwacht maar misschien moet ik nog wennen aan de verandering van muziek/zang.

    en mijn favoriete album is ook Graduated Fool.

      /   Reply  / 
  2. Bianca

    toen ik het album voor de eerste keer luisterde wist ik nog niet zo goed wat ik er van moest vinden. Het was anders en veel ballads. Nu ik het album al meerdere malen beluiserd heb vind ik hem echt heel goed. Graduated fool is ook mijn favo album, ik mis die harde nummers, helaas zullen die denk ik nooit meer op een album komen. Ball and chain en whatever you say zijn me favo’s van het album! Ik kan niet wachten om dit live te horen en te zien

      /   Reply  / 
  3. if i

    Net ff de liedjes beluisterd……
    Ik snap niet al die poespas van t zoeken naar producers zowel visueel als audio…
    Ten eerste kan ik mij de reactie van haar ouwe “schnabbel band” zonder contract goed indenken.
    De songs zijn energieloos saai met dezelfde strekking..als voorgaand materiaal(stem materiaal is ok)
    Anouk zou eens minder bemoeizucht in het proces willen hebben(afstand nemen),aangezien zij geen Muzikant is maar zangeres…..dat zou beter kunnen zijn.
    De songs zijn belabbert slecht dynamisch gemixed.
    Kan mij goed voorstellen dat muzikanten ehhh wat is dit voor een amateuritisch ge….
    If I nummertje 1 is een goed voorbeeld.
    Enige leuke instrumentale “Muse achtige” toevoegingen die t spannend kunnen maken zijn naar de achtergrond verhuisd..
    Ik had zelf na t beluisteren het gevoel dat het niet meer om de muziek gaat..maar om t publiek dat “zo”lang wacht te pleasen…
    Maw idd Postman/Van Veen niet meer in het schrijftraject betrekken en of songs “uitwisselen”zou wellicht beter kunnen zijn.Niets zeggend album jammer..

      /   Reply  / 
  4. Karel

    Gelukkig heeft Herman Roggeveen niet overal verstand van, hoewel hij de afgelopen maanden zich voordeed als een alles(bet)weter).
    Muziek is een kwestie van smaak en iedereen heeft een eigen smaak. Might as well en whateveryu say vind ik topnummers, de rustige nummers zijn niet aan mij besteed.
    In totaliteit vind ik het een prima album, dat waarschijnlijk goed verkocht zal worden omdat het divers is…

    Tip aan Herman Roggeveen:
    Hef je blog op want er wordt voornamelijk onzin geplaatst cq. overgenomen.

      /   Reply  / 
  5. Herman

    onzin of niet, d’r zijn steeds meer mensen die het weten te waarderen. en dat is voor mij een stimulans om door te gaan, karel. verder is muzieksmaak idd subjectief, dus iedereen mag vinden wat ie wil.

      /   Reply  / 
  6. refluS

    De mesn schept zijn eigen verwachtingen dat doet Anouk niet.
    Dus als iets tegen valt is het je eigen schuld.
    het enige wat ik mis zijn 2 keiharde rocksongs ala Graduated Fool.
    Er staat één nummer op gemaand “The Difference” die vind ik helemaal niets.
    Jammer dat het ook maar 11 nummers zijn.
    Het heeft een lekkere Amerikaanse sound die niet verveeld, “If I Go” is een geweldige rocksong en “If you were mine” een heerlijke aangrijpende ballad.
    Anouk is diverser dan ooit, en professioneler. Heerlijke plaat die in Amerika zeker hard kan aanslaan!

      /   Reply  / 
  7. if i nrtje 2

    Jaja Reflus,
    Ik begrijp dat je een fan bent,zag zonnet dat op elke anouk-topic reflus dezelfde boodschap heeft,word wat eentonig….
    Zie al dat je iets aan het matigen ben met “kan”aanslaan..
    Amy Winehouse tja hmm heb je toch echt blues/jazzmuzikanten nodig al met al,of je gaat de heavy kant op…of de jazzy.
    Divers…over smaak valt te twisten,maar qua keys enz is het wat eentonig..en erg gebasseerd op eerdere “succes nummers”zoals Sacrifice hmm niet door An.. geschreven..
    Idd Anouk word ouder en wellicht wat “saaier”,de rocknummers die zo heavy zijn,komt doordat ze met harde/heavy muzikanten “heeft”gespeeld……
    Deze invloed zijn er sinds haar relatie met haar huidige man uitgerapt/reaggeat whatevert.
    Top dat mensen zoals Herman er zijn en Karel.
    Wat betreft Karel’s reactie,betzweterige toespellingen van mensen zijn vaak gebasseerd op jaloezie.

      /   Reply  / 
  8. refluS

    over jaloers gesproken …

    ik ben trouwens een fan die heus wel kritisch kijkt, en ook realistisch kijkt.
    Het is gewoon een superalbum lekker divers en Anouk haar stem groeit nog steeds.
    Heerlijk!

      /   Reply  / 
  9. if i nrtje 3

    Jaja Relflus,
    Ik wilde ff kijken hoe mn reactie was,er staat direct 1 tegen reactie,beangstigend gewoon die diehard fan’s:)
    Hoop niet dat er nu Britney achtige blijf van Anouk filmpjes op youtube verschijnen..
    JIJ VIND dat t een superbalbum is alleen weet je t niet niet echt te onderbouwen..
    Wat groeit er in ‘r stem bijvoorbeeld,vind t stem materiaal okay maar dynamisch met t geheel is niet echt wereld top..nogmaals(Karel)ben ik t eens met r schnabbelband dat deze afgemixed album erg amatueristisch klinkt…zou veel beter kunnen,maar dan zou Anouk(blijft haar ding natuurlijk)eens kunnen kijken of ze t eens uit handen kan geven..That’s my opinion zonder jaloezie wel te verstaan.

      /   Reply  / 
  10. Joris

    Ik heb het een kans gegeven, wat een aalgladde, clichématige ellende. Dat krijg je als je met een producer in zee gaat die muziek maakt met grammy’s in z’n ogen. Ik hoor aan deze hele cd af dat ‘ie is gemaakt met een grotere doorbraak voor ogen, heel geforceerd. Op z’n best is deze plaat nog niet zo heel erg vervelend, maar ronduit vreselijk als je zoals ik de stem van Anouk slecht trekt. Single Good God blijft stuitend.

      /   Reply  / 
  11. vosje

    Allereerst vind ik dat t album z’n titel niet draagt, die geeft aan; back off, here i come, maar behalve de singel, is er verder weinig te horen, dat daaraan refereert. Mij doen grote namen niet zoveel, ze scheppen vaak (te?) hoge verwachtingen, al gun ik haar de kans te werken met degenen die op haar verlanglijstje staan, ‘t geeft geen garantie voor succes. Eerst was ik teleurgesteld dat degene die altijd riep niet voor commercie te gaan, dat nu toch doet in mijn ogen. Ze heeft iets meer monden te voeden dan ten tijde van together alone en graduated fool, ze mag dat best gewoon toegeven en hoeft zich niet aangevallen te voelen, maar wie weet hoezeer de druk van een platenbaas is opgevoerd. Jammer, ‘t zou alles een stuk geloofwaardiger maken. Heb nu ‘t idee dat ik voor de gek word gehouden. Had gehoopt op een blues-soulalbum als nieuwe zet, good god was hoopgevend. Samen met if i go de toppers. Sterk in alles. Verder ben ik ook niet zo weg van de geluidsmix. Nr 2 heeft sterk refr maar lijkt verder teveel op girl, nr 3 is copie van coldplay en voor de hand liggend, vooral de bridge. Modern world; hilarische, typisch recht in je bek tekst zoals we gewend zijn, lekker gezongen, maar te simpel arrangement. Nr 5; hoog carpenters gehalte, stem zorgt wel voor kippenvel. The difference;met alle respect;lijkt wel een eo-gospel,fout roffeltje, die skip ik dus.Eigenlijk kakt vanaf dat nr alles behoorlijk in, saai, te vlak, mis dynamiek, maar wel lekker toegankelijk voor t gros van de doorsneemens. Kopstem vind ik wel geinig en gitaarsound in whatever you say,maar ook weer zo gezapig en te hoog ‘liedjes’gehalte,singersong, knap als je ‘t voor elkaar krijgt dat men een nr niet zou herkennen als zijnde van Anouk, maar ik putte bij hotel N.Y al minder kracht uit haar werk en nu bijna niets meer. Daze; sfeer past bij tekst en laatste nr doet me denken aan iets van Roxette ofzo. Oei, wat zou ik graag het ware verhaal achter deze zet willen weten, want ze lijkt in interviews een beetje te draaien en kronkelen, beetje agressief en niet echt sympathiek om te horen als betrokken bewonderaar voor de persoon Anouk, dat ze toch liever de was vouwt.Nobel om jonge muzikanten een kans te geven binnen het zo gesloten circuit in nl, maar ook daaraan zit een randje, want die zijn natuurlijk ook lekker goedkoop….?!

      /   Reply  / 
  12. if i nrtje 4

    Respect voor Vosje!!
    Ik zou het niet beter kunnen verwoorden,bij Anouk speelt er achter de schermen altijd al het 1 en ander.(een hoop haat en …)
    Jammer is dat ze de juiste personen afbrand,dood zwijgt en haar ramen zo vaak heeft ingegooid.
    Eigen manier prima,maar in het circuit staat ze bekend als zijnde een dictator(ken de haagse scene.
    Die macht lijkt gelukkig wat te slinken,maar zie bijv AT productions en Idols 3x raden waar AT voor staat…over commercie en foute muziek gesproken
    an.. teeuwe productions zou might as well iets met Edwin Jansen te maken hebben????????????hmm word nu een gossip item.
    Who’s your momma vind ik zelf niet zo sterk.
    Maar If i zou met de juiste heavy muzikanten echt wel een stuk vetter kunnen klinken dan dit..

      /   Reply  / 
  13. refluS

    gelukkig hebben de meesten geen echt verstand van muziek…

    als je hoort hoe professioneel het klinkt en technisch helemaal in orde.
    Anouk eindelijk accentloos en het album komt binnen op 1 jippie!
    En het haalt zelfs de buitenlandse albumlijsten!
    Noorwegen, Zwitserland, Italie, Spanje en natuurlijk Belgie!
    Vandaag een aparte Anouk krant bij het Algemeen Dagblad. Met ook allemaal uitspraken van andere sterren over Anouk.
    Iedereen verwacht hiermee Anouk’s doorbraak.
    Glen Ballard en Jonas Ackerlund vinden haar één van de beste zangeressen op deze aardkloot.

      /   Reply  / 
  14. Kritiek

    Hmmm,
    Niet mee eens Reflus,
    Feitjes en weetjes,leuk en aardig.
    Kan me uiteraard voorstellen dat mensen die momenteel betrokken zijn in dit project Lyrisch zijn.
    Echter geeft het een vertekend beeld,dat Ad artikel.(maar das bekend van deze krant).
    Bijv M Borsato geeft zn mening int algemeen…
    Ballard en Acklund moeten er aan verdienen..,zou die Sony baas er ook een vd beste vinden??
    Blijkbaar niet,sorry maar Anouk hoort niet bij de wereldtop(die elk jaar naar North Sea Jazz Festival komen…)
    Ben je muzikant Reflus en heb je wel eens zelf een productie bijgewoond,gemixed etc????
    Nee dus tipje vd sluier dit album is duidelijk te horen is dat het snel in protools digitaal gemixed is…ken t probleem hierdoor klinkt het wat zoveel andere mensen al zeiden “vlak”..duurde waarschijnlijk te lang..
    Die stomme doos heeft hier Wisseloord pfffff,komen de yanks speciaal hiervoor naar toe.
    Ik vrees dat Glenn zelf heeft gemixed en geen specialist heeft geraadpleegd.
    Verder zit er geen 1 uitspringende song in,jammer voor je feitjes maar van echt objectief je mening geven zou ik toch een wat beter onderlegt antwoord willen zien.
    En niet een samen raapsel van Ad en fansite info(we weten allen google wel te vinden)

      /   Reply  / 
  15. www.kooremansieraden.nl

    Anouk is altijd weer apart! Voor een Nederlandse artiest is het een hoog niveau.

    Wilt u ook iets aparts en van een hoog niveau?

    Kijk eens op wwww.kooremansieraden.nl

      /   Reply  / 
  16. geenanoukfan

    Ik ken dit blog niet maar kwam al surfend naar wat meer info over who’s your momma hier terecht. Interessant om te lezen hoe typisch nederlands deze benaderingen hier zijn: kleinzielig en beperkt. Veel onzin. Who’s your momma is wat mij betreft een sterke plaat, met sterke songs waarbij iemand als Anouk op zeer hoog niveau klinkt. Ballard heeft haar de mogelijkheid gegeven het beste van zichzelf te laten horen. Dat is niet zo gek als je werkt met iemand met zoveel ervaring als Ballard. Die ervaring komt niet uit de lucht vallen.
    Het valt me bovendien op dat veel commentaren hier getuigen van een afkeer van commercie die niet wordt beargumenteerd met inhoudelijke argumenten. Natuurlijk zit er een commerciele insteek in: het is een nobel streven om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van iets wat goed is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>