Hit Me TV dè nieuwe popsensatie

'JAAAA! De nieuwe sensatie van Nederland heet Hit Me TV', begon ik vorige week de Hit of Shit van Maybe the Dancefloor, de debuutsingle van Hit Me TV. Inmiddels heeft het titelloze debuutalbum me bereikt en ik kan die openingszin alleen nog maar meer onderschrijven. Elf puntige popliedjes met subtiele doch effectieve baspartijen en goede (bij vlagen geniale) gitaarriffs. Zelden hoorde ik een album dat zo dansbaar is als Hit Me TV.

Het verhaal gaat dat Hit Me TV is ontdekt op de Gentse feesten door Frank Duchene. Da's een Vlaamse producer die eerder samenwerkte met Hooverphonic en Soulwax. Wellicht verklaart dat het dansbare karakter van Hit Me TV. Maar verder is er niet veel te vinden rondom de band van Jaap Warmenhoven, Frank van Roessel, Thijs van Vuure en Bow Evers. De website van de band is een lege huls en verwijst naar social community's van de band zelf.

Althans, dat lijkt zo. Wie googelt op Skip the Rush, zal veel dezelfde namen tegenkomen. Alleen zat er in Skip the Rush een andere gitarist en hebben de bandleden het instrument Synthesizer ontdekt. Maar qua samenstelling komen beide bandjes dus voor 75% overeen.

En de muziek? Dat is een melting pot van allerlei heel goeie bandjes van dit moment. We horen Hot Hot Heat, Mars Volta, The Gossip, Placebo, The Whip en nog een tiental klinkende namen. En toch klinkt Hit Me TV niet als een rip-off of onorigineel geheel.

Beter ga je zelf de plaat checken. Dat kan in de betere platenzaak, maar ook via NLpop. We hebben namelijk een prijsvraag waarbij 2 exemplaren van Hit Me TV mogen worden weggegeven. Liever live zien?

30-04 Katwijk aan Zee Schuitfestival
05-05 Amsterdam Bevrijdingsfestival
10-05 Geleen Mama's Pride
15-05 Groningen Vera
22-05 Delft Speakers
24-05 Utrecht Festival aan de Werf
29-05 Tilburg 013
29-06 Amsterdam Vondelpark Openlucht Theater (+ VOICST)

Zie ook:
- Hit of shit: Hit Me TV – Maybe the Dancefloor

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit Me TV dè nieuwe popsensatie

  1. Albert Brondijk

    Ze zijn echt supervet!!!! Ik heb ze gezien als voorprogramma bij Krezip in 01 in TIlburg! Echt een lekker begin voor Krezip!!! Komende uitzending van mijn radioprogramma heb ik ene interview met Jaap van HIT ME TV! Echt vet!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>