Om in de gaten te houden: singer/songwriter Christiaan Hof

Deze week zag ik in het At5-programma De Zwoele Stad een optreden van ene Christiaan Hof. Ik werd meteen gegrepen door zijn stem. Prachtig liedje ook, Alleen is maar Alleen. En een beetje werd ik gegrepen door zijn aandoenlijkheid. De zenuwen gierden zichtbaar door zijn lijf en Christiaan durfde geen moment de camera in te kijken. Je zag dat er een last van zijn schouders viel na het laatste akkoord op zijn akoestische gitaar. Het bleek zijn tv-debuut. Maar er gaan nog heel veel tv-optredens volgen, wat een supertalent!
Eerst maar eens gaan googelen. Dan blijkt Christiaan Hof onder de pannen te zijn bij AT Productions, die hem helpen een debuutalbum te schrijven. En dan blijkt Christiaan ook een tijd lang de backing vocals van Alain Clark te hebben verzorgd.

Daar viel bij mij het kwartje. Ik meende al iets te herkennen aan Christiaan, ik kon alleen niet thuisbrengen wat. Daar ben ik nu dus achter. Alleen was Christiaan op het podium bij Alain wel veel charismatischer (of hoe zeg je dat: minder nerveus) dan bij AT5.

Christiaan gaat begin augustus de Horizon-toer doen, waarin hij met band gaat spelen. Over een releasedatum van singles en albums is nog niets bekend. Wil je het optreden bij AT5 terugzien, kijk dan hier. Hij begint op ongeveer 22:30 minuut.

Onderstaand een eerder videootje van YouTube van Gewoon Zoals Ik Ben, ook mooi en ontwapenend.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Om in de gaten te houden: singer/songwriter Christiaan Hof

  1. Thomas

    Heb die aflevering van de Zwoele Stad ook gezien. Spontane jongen en leuke nummers, hoop dat ie doorbreekt!

      /   Reply  / 
  2. Ron Gram

    Wat een heerlijke stem om naar te luisteren:D

      /   Reply  / 
  3. Netje

    Oh ik herken hem wel van Alain Clark.
    Whoa, ik vind dat ie wel goed uit de verf komt. Juist wel lief dat ie beetje nerveus is. Mij raakt het wel…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Hit of shit: Christiaan Hof - Alleen Is Maar Alleen (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>