Hit of shit: Kensington – Youth (video)

Soms kom ik een nieuwe artiest/band tegen en dan vervloek ik mezelf waarom deze me nooit eerder was opgevallen. Kensington is zo’n geval. Ik ben zwaar maar dan ook zwaar onder de indruk van de eerste videoclip bij single Youth. Eindelijk heeft Nederland zijn eigen antwoord op acts als Editors (en dan ook maar de onvermijdelijke Joy Division noemen), The Rakes en misschien ook wel Arctic Monkeys. Youth is afkomstig van debuutalbum Borders, dat vorige maand is verschenen.

Een beetje googelen leert dat Youth al verscheen op een EP uit eind 2008. Maar pas recent is Kensington geadopteerd bij de 3fm Serious Talent-familie. 3fm was er dus al iets eerder bij, maar blijkbaar ben ik niet de enige die 1,5 jaar heeft lopen slapen.

Youth dus, een lekker snelle gitaar-popsong met op het eerste gehoor veel Britse invloeden. Ik hou d’r zo van. De sound is misschien niet heel vernieuwend of origineel, maar de muziek van Kensington steekt (op dit nummer) in elk geval subliem in elkaar. Zo moet een gitaarpopsong toch klinken?

Gezien de enorme populariteit van – pak ‘m beet – Editors in Nederland is er voor Kensington ook een grote markt weggelegd. Het lijkt me dat ze zich nu al hebben ontpopt tot een favoriet festivalbandje. Die hitlijst volgt vanzelf.

Kensington - Youth

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hit of shit: Kensington – Youth (video)

  1. Pingback: Hit of shit: Kensington – When It All Falls Down (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>