Spinvis in Paradiso kost 17,50 euro. Waar ligt de grens?

SpinvisVolgende maand speelt Spinvis in Paradiso. Nlpop.blog.nl liet zich eerder lovend uit over ‘s mans podiumkunsten, toen hij voor niks optrad in Desmet Studio’s voor een exclusieve 3VOOR12-gig. Maar op 21 januari heft Spinvis een toegang van 17,50 euro. Daar komt nog een lidmaatschap voor Paradiso bij (à 2,50) en de garderobe van 1 euro. En dat vind ik veel geld voor een Nederlandse artiest. Waarop een collega van mijn vroeg: waarom mag een buitenlandse act in Paradiso dan wel 17,50 euro kosten, en Spinvis niet. Is Spinvis minder goed?
De prijs van concertkaarten is al langer het onderwerp van een maatschappelijke discussie. De oorzaak ervan, is meerledig. Enerzijds is de ingezakte cd-verkoop er debet aan, waardoor artiesten en platenmaatschappijen hun gederfde inkomsten met een tournee willen terugverdienen. Anderzijds is de consument er zelf schuldig aan; Robbie Williams, die zo’n 80 euro vraagt voor zijn Arena-concerten, verkoopt binnen een paar uur uit. Op de zwarte markt gaan de kaarten voor veel meer dan de toegangsprijs van de hand, blijkbaar kan het nog duurder.

Ik heb voor mezelf daarom de grens gesteld bij 15 euro voor een concertkaartje. Alles dat daar boven zit, moet ik wel heel graag willen zien. Maarja, Spinvis lijkt een grensgeval voor mij. Bovendien scheelt het maar 2,50 euro.

Natuurlijk, Spinvis neemt een stel puike muzikanten mee en je krijgt er voorprogramma LPG ‘gratis’ bij. Ongetwijfeld waar voor je geld. Maar toch bezorgt die toegangsprijs me een zure smaak in de mond. Het is ten slotte een artiest van het befaamde Excelsior-label, dat bekend staat om zijn goede muziek tegen vriendelijke prijzen.

En had ik het er wel voor over gehad, als Spinvis uit het buitenland zou komen, zoals die collega van me stelde? Ik weet het niet. Ik laat nu al meer bandjes lopen die een toegangsprijs boven de 15 euro vragen, terwijl ik ze best wel eens zou willen zien optreden.

Ik heb nog een maand bedenktijd. En als ik te lang wacht, zal de keuze waarschijnlijk voor mij worden gemaakt. Dan is Paradiso namelijk uitverkocht, en kan ik op de zwarte markt nog proberen een kaartje te krijgen. Vermoedelijk tegen woekerprijzen. Ik slaap er nog een nachtje over. Iemand die er al wel uit is?

Zie ook:
- Spinvis: ‘Wordt u geil van oesters?’
- Spinvis vindt zichzelf geen goede zanger
- De ontmaagding van Dagen Van Gras, Dagen Van Stro op het podium

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Spinvis in Paradiso kost 17,50 euro. Waar ligt de grens?

  1. Magali

    Ik geef er nog geen cent voor :P Vorige keer stonden ze voor me neus, ben ik weggelopen..niet mijn muziek (verwend nest)

      /   Reply  / 
  2. Robert

    Jezus Herman, stel je niet aan!
    Jij schrijft je stukkies hier toch ook niet voor nop?

    Spinvis stelt overigens de prijs niet, dat doet Paradiso. En wat is nou 17,50? 4 Pakkies Camel!

    Net als twintig jaar geleden zeg maar….

      /   Reply  / 
  3. Gerwin

    Het was het geld meer dan waard, bijna twee uur lang Spinvis. Met drie voordrachten van Simon Vinkenoog als bonus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>