En opnieuw gaat de Conamus Exportprijs naar Waddinxveen

Within TemptationOpnieuw is Within Temptation koploper als het gaat om de verkoop van cd’s in het buitenland. De band mag voor het derde jaar op rij de Conamus Exportprijs in ontvangst nemen, later dit jaar zal de World Music Award hoogstwaarschijnlijk volgen voor best-verkopende artiest uit de Benelux. Het moet haast wel eentonig worden voor Within Temptation, drie van die onderscheidingen op rij in de prijzenkast. Desalniettemin: gefelicteerd, want de concurrentie was dit jaar opnieuw erg sterk.
De sterkste concurrentie kwam uit Limburg in de vorm van André Rieu. Hij bracht vorig jaar het album The Flying Dutchman uit, dat vooral in Amerika als een trein gaat. Ook had WT dit jaar geduchte concurrentie van Ch!pz, die vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk veel cd’s wegzette. De tienerband zal dit jaar zijn internationale expansie voortzetten, mogelijk sleept het popkwartet de prijs volgend jaar in de wacht.

Maar ze konden niet opboksen tegen het gitaargeweld op The Silent Force, dat begin 2005 uitkwam. In verschillende landen bereikte de plaat de eerste plaats, bovendien werd The Silent Force bedolven onder de gouden en platina platen. Er zijn inmiddels ruim een half miljoen stuks van verkocht, terwijl Mother Earth ook nog steeds over de toonbank gaat.

Zoals gezegd krijgt Within Temptation ook dit jaar concurrentie voor de Conamus Exportprijs 2006. Onlangs is de Silent Force-dvd uitgekomen, mogelijk helpt die WT aan meer verkopen. Maar daarnaast zal dus ook Ch!pz een duit in het zakje doen, en valt er weer wat te verwachten van Tiësto, de grootste concurrent voor WT voor de Conamus Exportprijs 2004. En wie weet gaat Anouk haar ook parten spelen; zij brengt dit jaar het bejubelde Hotel New York in verschillende Europese landen uit.

Zie ook:
- Conamus Exportprijs 2005: Within Temptation vs. André Rieu
- Lang gewacht, toch gekomen: Popprijs voor Within Temptation
- Anouk vamos Espana. Of zoiets

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>