That’s what it’s all About!

Rutger en Marg tijdens Club 3V12Ik weet het nog goed, vorig jaar in Tent tijdens het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Opeens waren daar Rutger en Marg van de tamelijk onbekende band About. Maar in tien minuten tijd bliezen ze me weg: flink veel elektronische herrie uit een boxje en het opgefokte basspel van Marg naast de nog opgefoktere zang van Rutger Hoedemaekers. Hij is eigenlijk About, maar laat zich live vergezellen door Marg (ex-Seedling). En nu is het debuut Bongo uit. Woensdag was er al een voorproefje in Club 3VOOR12, yummie!
Rutger heeft de plaat helemaal zelf opgenomen, en gezien zijn perfectionische aard was dat een heidens karwei. Hoe eng moet het dan zijn om je muzikale ‘gepriegel’ naar het podium te vertalen, waar er zoveel onzekere factoren zijn dat je hele optreden in de soep kan vallen. Want ondanks het feit dat ik zijn muziek net elektronische herrie noemde, is het wel herrie van de bovenste plank. Onverwachte maar geplande ritme-wisselingen, simpele doch doeltreffende melodielijnen en een dosis energie waar geen twintig flesjes Davitamon tegenop kunnen. Op het eerste gehoor misschien snel in elkaar geflanst, maar volgens is er geen geluidje teveel. Laat staan dat er iets zou ontbreken.

Bongo ligt al in de winkels. Van het nummer Think Niles Drink heeft videokunstenaar Mirka Duijn een video gemaakt, die je hier kunt bekijken. De optredens van 3VOOR12 zijn al online en tref je hier aan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>