Giel Beelen lyrisch over nieuw album Anouk

De gewone sterveling moet nog drie maanden wachten voordat hij naar het nieuwe album van Anouk kan luisteren, maar Giel Beelen heeft de eerste luisterbeurt er al op zitten. Hij kwam afgelopen vrijdag op de koffie bij Anouk, die haar meteen maar het nieuwe album liet horen. In het programma Nachtegiel kon de deejay maar moeilijk verwoorden hoe goed hij nog titelloze album vindt.

“Het klinkt een beetje van ‘kijk mij hier eens stoer zijn’ maar zo is het niet bedoeld. Mensen, het is een vet album! Ik was niet van plan het te vertellen, maar ik zie hier nu die promo van Anouk voorbijkomen… Ik kan het niet uitleggen, het valt nergens mee te vergelijken. Dames en heren: de nieuwe cd van Anouk lijkt nergens op. Het is echt gaaf, jongen!”

Vervolgens ontkomt Giel er niet aan toch iets te zeggen over de plaat. “Het is moeilijk uit te leggen, het is muziek, dat moet je horen. Het klinkt oud… nee, dat is ook weer niet goed. Het klinkt heel mooi, gaaf haar stem bovenop de muziek, strijkertjes erbij, onwijs gaaf met koortjes. Later begreep ik dat ook Trijntje er aan meedoet. Het is echt te gek.”

Today is de eerste voorbode van het album, een cadeautje naar de fans. In juli moet de eerste echte single uitkomen, 18 september dan het album. Aan de plaat heeft onder andere Tjeerd Bomhof van Voicst meegeschreven. Twee nummers van zijn hand hebben het album gehaald, waaronder Today. Anouk zelf noemde het al eens haar beste plaat ooit.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Giel Beelen lyrisch over nieuw album Anouk

  1. refluS

    Anouk Geweldig! Ik kan niet wachten!
    Ben benieuwd wanneer we meer horen over de single die in Juli komt!

      /   Reply  / 
  2. Mietoe

    Ik hoop dat er op de single weer wat leuk materiaal komt te staan, niet steeds 1 live-liedje, maar insterumental of zo of gewoon een lekkere remix zoals bij Girl en de remix van Good God… daar hou ik van. Live-opnames zijn er inmiddels genoeg (2 dubbel-CDs vol)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>