Monogamy van Stereo: prima debuut, nu kilometers maken

Als ‘serieus’ bandje dat is samengesteld via een talentenjacht op televisie heb je het moeilijk. Het gros van je doelgroep zal je in eerste instantie als commercieel zien en het kost heel wat moeite hen te overtuigen van je geluid. Anderzijds levert zo’n tv-programma je wel een vliegende start op, zoals ook bij Stereo het geval was. Sinds de finale van Rock Nation op RTL 5 scoorde de groep al twee top 10-hits en album Monogamy heeft een voortvarende start gemaakt in de Album Top 100. Terecht.

Monogamy is namelijk helemaal geen vervelende of übercommerciële plaat geworden. Singles Unexpected en Last Forever zijn prima visitekaartjes van wat je kunt verwachten: het stevigere pop/rock-werk waarbij de vocalen van Astrid Kunst het meest in het oog springen. Zij heeft een flinke strot zonder te snauwen en weet eigenlijk op elk moment wel te boeien.

Toegegeven: het had allemaal nog wel iets gevarieerder gemogen of een iets gerijpter geluid. We kunnen het Stereo toch niet helemaal kwalijk nemen; amper een jaar bij elkaar en nu al een debuutalbum afleveren waar ze toch trots op kunnen zijn.

Nu is het een kwestie van kilometers maken: heel veel optreden en vooral heel veel blijven luisteren naar elkaar en elkaars invloeden. Ik weet zeker dat het album na Monogamy dan nog veel interessanter wordt. Voor nu een prima debuutplaat.

Winnaars van de Stereo-prijsvraag hebben inmiddels bericht gehad.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>