Nieuwe single Anouk al 22 miljoen keer gehoord

De nieuwe single van Anouk is afgelopen week Megahit op 3fm en Alarmschijf op Radio 538 geweest. Het nummer is dus talloze keren gedraaid en dat blijkt uit de jongste Airplay Charts. Ze komt vanuit het niets op 1 binnen en stoot daarmee Madonna van haar troon. Volgens platenmaatschappij EMI komt het zelden voor dat een Nederlandse artiest meteen op 1 komt in de Airplay chart (al gebeurde Madonna hetzelfde een week geleden) en is Three Days in a Row ook meteen 22 miljoen keer gehoord.

“Het is buitengewoon uitzonderlijke dat een nationale artiest van niets op #1 binnenkomt in de airplay chart, zolang ik nu hier zit kan ik het me niet herinneren”, zegt samensteller Nielsen Music Control. Dat bedrijf meet de airplay van alle Nederlandse radiozenders.

Op het officiële Anouk YouTube-kanaal is inmiddels de making of van de videoclip te zien, wat een remake van Michel moet voorstellen. Leuk filmpje met vooral quotes van director Kenneth Hope. 3 Days in a Row de videoclip is vanaf maandag te zien.

Bekijk de making of:

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe single Anouk al 22 miljoen keer gehoord

 1. S

  Volgens platenmaatschappij EMI komt het zelden voor dat een Nederlandse artiest meteen op 1 komt in de Airplay chart (al gebeurde Madonna hetzelfde een week geleden)

  Dit wat je zegt klopt niet helemaal, een NL artiest zegt EMI. Dan kan je de vergelijking naar MAdonna niet maken.

    /   Reply  / 
 2. Sven

  Ik heb de video al gezien!!!

    /   Reply  / 
 3. Jay

  Ik dacht dat marco en jan smit ook vaker op binnen waren gekomen…

    /   Reply  / 
 4. guy

  Of ze nou wel of niet op 1 is binnengekomen maakt niet uit. De vraag is hoe lang ze daar blijft. Wat mij betreft is Anouk een waardige (nationale) opvolger van de Queen of Pop.

    /   Reply  / 
 5. Daantje

  Hoe belangrijk airplay is blijkt wel uit bovenstaand bericht. Anouk wordt op dit moment flink gehyped door 538 (alarmschijf), 3fm (megahit) en TMF en dus heel veel gedraaid. Tegelijkertijd is ze nog niet te vinden in Itunes top 100! En toch staat ze in de top 40?? Oftewel, ze wordt nog niet mega veel gedownload. Tsja, wat zegt zo’n playlist dan? Is wmb een stuk minder representatief dan een downloadlijst. Zegt meer iets over de smaak van de stations/dj’s dan de mensen die het moeten kopen oftewel de luisteraars! Anyway, toch leuk wapenfeitje van Anouk.

    /   Reply  / 
 6. Netje

  Beste Daantje,

  Als jij de nieuwe Anouk kan vinden op iTunes krijg je een taart. Oftewel, de single is nog niet uit. Ik garandeer je dat die iTunes top100 wel goed komt!

    /   Reply  / 
  1. Daantje

   Oh, dat wist ik niet. Ging ervan uit dat ie al uit was aangezien ze op 1 in tipparade binnenkwam (AS) en Megahit was. Ok dan.

     /   Reply  / 
 7. refluS

  Anouk is binnengekomen op 31 in de Top40, en dat alleen door airplay want de single is pas de 28e uit!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>