Sharon den Adel op 1 in België met Het Meneer Konijn Lied

VIDEO • Het Meneer Konijn Lied op 1 in Belgische iTunes • Sharon den Adel zingt refrein • Ook Paul de Leeuw doet mee • Inzamelingsactie voor kansarme kinderen

Een bijzondere hit bij onze zuiderburen. Meneer Konijn was de knuffel van Noa, een meisje dat te vroeg werd geboren en na twee maanden overleed. Daarna werd Meneer Konijn het knuffeldier van Q-Music België, en reist hij nu al bijna een jaar de wereld rond.

Op die manier wordt geld ingezameld om kansarme Vlaamse kinderen een fijne kerst te bezorgen. Het konijn heeft inmiddels al meer dan 250.000 kilometer afgelegd en stond onder meer op de top van de Kilimanjaro en op het podium met de Backstreet Boys.

Eind december loopt het avontuur ten einde met een grote inzamelactie. Om de actie nog meer kracht bij te zetten schreef Miguel Wiels het nummer Het Meneer Konijn Lied.

Het lied werd ingezongen door bekende Vlamingen als Koen en Kris Wauters, Herman Brusselmans en Tom Boonen. Ook Paul de Leeuw is een stukje te horen. Sharon den Adel, frontvrouw van Within Temptation, nam het refrein voor haar rekening.

Het Meneer Konijn Lied op iTunes


Video op Youtube

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Sharon den Adel op 1 in België met Het Meneer Konijn Lied

  1. Kamper

    Het liedje opende met 42.000 kliks op de eerste dag. Een record voor een Vlaamse productie. Alle Vlaamse kranten hadden deze plaat dan ook op hun internet voorpagina’s de eerste dag. Nu eens kijken of men het kan volhouden. Catchy refreintje, de verzen in goed standaard Nederlands ingezongen (door een aantal niet-zangers wel tenenkrommend beroerd maar goed), en een effectief clipje. Misschien dat Nederland gaat meeklikken op dit nummer. #afwachten

      /   Reply  / 
  2. Mina

    Waarom is het refrijn niet in het Nederlands XD zo irritand

      /   Reply  / 
    1. Kamper

      Jammer idd dat het refrein niet in NL is. Ben dat wel met je eens. Vandaag haalt dit nummer de 300.000 kliks in 11 dagen tijd. een serieuze hit dus. Eindelijk weer eens een echte hit uit Vlaanderen buiten K3 of Ian Thomas. Mooi.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Triggerfinger vergeten? Toch echt een band uit Vlaanderen…
        Die zijn overigens al bevestigd als een van de hoofdacts op Pinkpop 2013. Het gaat erg goed met die band.

          /   Reply  / 
        1. Kamper

          Leuke band hoor Triggerfinger. Zeker live zijn ze heel erg goed. Maar hun cover van ”rivers” is ook alweer een jaar geleden. Met 10 miljoen views wel een vette hit toen.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Live een van de beste bands op dit moment bedoel je ;-)
            Hun I Follow Rivers staat nog steeds in de Top 100, kan zo maar de hit van 2012 worden…

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>