De Grammy Awards 2016 in twee minuten (video)

Winnaars • Markante momenten • Nederlands succes • Samenvatting

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar is maandag de grote winnaar geworden bij de Grammy Awards 2016. Hij nam vijf prijzen mee naar huis. En er was dit jaar ook weer Nederlands succes bij de belangrijkste muziekprijzen ter wereld!

Onze nationale trots het Metropole Orkest won met Snarky Puppy de Grammy in de categorie Best Contemporary Instrumental voor het album Sylva. Dit was de 17e Grammy-nominatie en de derde overwinning voor het gerenommeerde orkest, dat rechtse politieke partijen enkele jaren geleden nog wilden opheffen.

Er zijn bij de Grammy Awards in totaal bijna tachtig categorieën. Het voert te ver om die hier allemaal op te sommen. Alle winnaars en genomineerden vind je ook gewoon op Wikipedia. De winnaars in de vier meest prestigieuze categorieën:

Record Of The Year: Uptown Funk – Mark Ronson ft Bruno Mars
Album Of The Year: 1989 – Taylor Swift
Song Of The Year: Thinking Out Loud – Ed Sheeran & Amy Wadge
Best New Artist: Meghan Trainor

Enkele markante momenten. Valse piano bij Adele, gevangenis-act van Kendrick Lamar, eerbetoon aan David Bowie van Lady Gaga, feministische speech van Taylor Swift, en een Grammy voor oud-president Jimmy Carter (luisterboek).

Kendrick Lamar is de grote winnaar met vijf awards maar er is toch kritiek. Hij won namelijk niet in een van de topcategorieën. Daarin wordt een bevestiging gezien van het feit dat rap en hiphop nog altijd wat achtergesteld worden.

Video: Grammy Awards 2016 in 2 minuten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>