Museumplein warmgedraaid op 538-feestje

RaffaëlaDe eerste twee uur van het 538 Koninginnedagfeest zitten er op. En het publiek is alvast lekker warmgedraaid voor wat nog komen gaat. Want de echte topnamen, zoals Anouk, Jamie Cullum en Tiësto, zijn voor het laatst bewaard. Wat er al wel voorbij is gekomen? Akcent, Raffaëla, Partysquad, Jan Smit, Wolter Kroes en vele anderen.
Het is mooi geregeld. 538 heeft een reusachtig podium en de artiesten wisselen elkaar lekker snel af. Dat is mogelijk doordat de meesten met First Impressioneen bandje meezingen, zodat het podium niet telkens hoeft omgebouwd te worden. Wie niet vooraan staat, hoeft niet te vrezen? Alles is te volgen via beeldschermen. En het zonnetje schijnt ook nog eens.

Niet Raffaëla maar de heren van Akcent mogen het spektakel openen. Zij knallen er meteen in met de zomerhit Kylie, gevolgd door hun nieuwe single. Wat daarna volgt, is werkelijk afschuwelijk: First Impression. Een meisje dat het heeft gedurfd om Nine Million Bicycles van Katie Melua opnieuw op te nemen, maar dan met een discobeat a la Sunclub eronder. Kortom: een totale verkrachting van het origineel. Bovendien komt haar stem bij lange na niet in de buurt Gebroeders Ko met Rob Geusvan die van Katie Melua. Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’ staan er twee danseresjes bij, maar zij kunnen niet verhullen dat het hier om een tenenkrommende act gaat. Gelukkig blijft het optreden van First Impression beperkt tot één nummer.

De stemming zit er pas echt goed in als de Gebroeders Ko op het podium verschijnen met hun kroeghit Toeter op mijn Waterscooter. Voor de gelegenheid hebben ze ook Rob Geus van de Smaakpolitie meegenomen, die klaarblijkelijk samen een singletje hebben opgenomen. Best aardig voor als je in de stemming bent.

Raffaëla wordt aanvankelijk met wat boe-geroep onthaald, maar al snel zingt iedereen haar ex-nummer-1-hit Right Here, Right Now mee. Ook dat is KoninginnedagEn de voetjes gaan helemaal van de vloer bij Disco Inferno. Voor de gelegenheid heeft de winnares van Idols een oranje truitje in elkaar gehaakt, waarin haar zwangere buik goed tot uiting komt.

Niet veel later volgt Wolter Kroes, die maar liefst drie nummers mag zingen. Na de 1-uur-break ook nog I.O.S (niet mijn ding) en Partysquad, het hiphop-collectief dat zich betrekkelijk snel in de kijker heeft weten te spelen. Ook vandaag blijkt hun aanhang al betrekkelijk groot; de titeltrack van Het Schnitzelparadijs wordt op veel plaatsen meegerapt.

Opvallend is dat 538 heel veel artiesten heeft uitgenodigd die toilettendoorgaans niet te horen zijn op de radio, zoals eerdergenoemde Wolter Kroes en Gebroeders Ko, maar ook Jan Smit. En afgaande op het Museumplein is de zanger ongekend populair; alles wordt woord voor woord meegezongen en veel meisjes kijken verlekkerd naar de Volendammer. Misschien moet 538 dan toch maar eens de playlist afstemmen op de hitlijst, want het lijkt er op dat Smit niet zou misstaan in de reguliere programmering.

Momenteel klinkt Clouseau uit de speakers. Later vanmiddag nog op het podium: Postman (met Anouk!), Brace, Jean, Simon Webbe, The Opposites en Lange Frans & Baas B. Wordt vervolgd.

Zie ook:
- Anouk maakt van Koninginnedag gezinsuitje
- Raffaëla trapt K’dag 538 af, Tiësto sluit ‘m af
- Radio 538 Koninginnedag – Albert Heijn denkt met de muziekliefhebber mee

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>