Lowlands waarschuwt voor valse kaarten

LowlandsHet gaat klaarblijkelijk goed met de kaartverkoop van Lowlands, want het festival en organisator Mojo waarschuwen voor valse tickets. En dat gebeurt doorgaans alleen wanneer er zwarthandel is. En zwarthandel ontstaat pas bij schaarste op de ticketmarkt. Op de website zegt het festival: ‘Koop nooit tickets bij Budgetticket, Marktplaats of andere websites of bedrijven. Gek veel meer kan de festival-organisator nog niet doen, al zijn er wel strenge maatregelen genomen.
Zo zijn de kaartjes verkregen via verkoper Ticketservice voorzien van een unieke barcode, waarvan de bezoeker maar 1 keer gebruik kan maken. Niet geregistreerde barcodes worden niet herkend. Overkomt dat je bij de festivalpoort, dan ben je de houder van een vals ticket en wordt de toegang onverbiddelijk geweigerd.

Het komt weinig sympathiek over, maar het is één van de weinige dingen die Mojo kan doen om zwarthandel tegen te gaan, naast het opstellen van een limiet. De Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzoekt of de zwarthandel bij concerten in de haak is of dat er vanuit Den Haag meer maatregelen getroffen moeten worden.

Tot die tijd: haast je naar een officieel verkooppunt. Weliswaar wordt je afgezet met de schandalig hoge servicekosten die Ticketservice rekent, je bent er wel van verzekerd een echt ticket te hebben. En het zou zomaar kunnen dat er binnenkort een bordje uitverkocht hangt.

Zie ook:
- Yes! Johan op Lowlands
- Veel nieuwe namen voor Lowlands bevestigd

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lowlands waarschuwt voor valse kaarten

  1. vincent

    Hoi ik heb hier nog 2 kaarten voor roskilde, zo deze graag willen verkopen.
    Heb je intresse laat dan snel wat horen.
    p.s. ik ben op zoek naar 1 lowlands kaartje.

      /   Reply  / 
  2. gerda

    krijg net 4 verdietige meiden aan de telefoon .mam onze kaartjes zijn vals .
    het volle pond er voor betaald en dan bij de poort staan en niet naar binnen mogen,en 1 vriendin mag er wel door.nep kaarttjes ik zit er zelf om mee te huilen.MARKTPLAATS bedant. waar zit dat lek dat dit gebeurt of moet ik schrijven weer eens nederland verkeerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>