Lowlands dag 2: Adempauze

Lowlands-vrijdag was de beste Lowlands-dag ooit. Dat kan je natuurlijk niet twee dagen volhouden. Vrijwel al mijn favorieten stonden gisteren geprogrammeerd, dag 2 bood wat dat betreft iets minder leuks. Verder kon ik ook niet mijn favorietenlijstje afwerken; M.I.A en CSS moest ik voorbij laten gaan, al zag ik van Cansei de Ser Sexy wel een stukje via televisie. Nu staat Patrick Wolf op en dat klinkt ook erg goed. Van wat ik wel zag, waren Kaiser Chiefs en Interpol de besliste (on onverwachte) hoogtepunten.

De dag begon met les in jumpstyle gevolgd door de winnaars van de Essent Awards, waar Moke (foto) wat mij betreft de meeste punten scoorde. The Rifles was wat saai, net als Gabriel Rios (die staat echt op te veel festivals) en Chris Cornell. Al was laatstgenoemde weer spannender dan ik verwachtte.

Interpol en Kaiser Chiefs zag ik allebei al op Rock Werchter, nu ongeveer zes weken geleden. Daar speelden beide bands in de buitenlucht en wel overdag. Onvermijdelijk in hartje zomer, maar wel jammer. Zeker Interpol komt veel beter tot zijn recht in een duistere omgeving. Daar was Grolsch de perfecte setting voor. Onmiddellijk werd ik weer in de donkere wave meegezogen. IJzersterke muzikanten, ijzersterke liedjes en strakke performances.

Kaiser Chiefs was op Werchter best aardig, maar ik zag de heren misschien al iets te vaak. Toch viel dat laatste bezwaar vanavond weg in de Alpha. Moeiteloos ging de tent mee voor de headliner, tot ver buiten de randen van de Alpha. Ricky Wilson blijft een entertainer pur sang en de liedjes van het eerste album zijn veelal tot klassiekers uitgegroeid. Ik weet niet hoe lang de houdbaarheid van Kaiser Chiefs nog geldt, maar vanavond leveren ze een uitstekende show.

Zometeen ga ik nog even mijn jeugd herbeleven op de 90's Now party en misschien ook nog even dansen bij Modeselektor. Morgen belooft qua programmering weer een aantrekkelijkere dag voor mij te worden. Ook dan kun je hier geregeld lezen over Lowlands 2007.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>