Golden Earring weer naar Landgraaf

U zult het misschien niet weten, maar Pinkpop en de Golden Earring zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Pinkpop-baas Jan Smeets is namelijk groot bewonderaar van Barry Hay en zijn mannen. Alleen is de programmacommissie niet elk jaar even blij met Smeets' suggestie om de Golden Earring voor Pinkpop te boeken. In 2005 kreeg hij zijn zin, al dan niet toevallig was dat ook de slechtst bezochte Pinkpop in tijden. Hoe dan ook, Jan Smeets krijgt weer zijn zin. De Golden Earring staat in 2008 namelijk op Pinkpop Classic.

Pinkpop Classic werd dit jaar voor het eerst gehouden en trok meteen ruim 9.000 bezoekers. Het verbaasde me al dat de Earring er dit jaar niet stond, maar in 2008 is het dus wel raak. Een officiële mededeling is door Buro Pinkpop nog niet gedaan, maar de Earring zelf meldt het al trots op zijn website.

NLpop denkt dat de Golden Earring goed op zijn plaats is op Pinkpop Classic. In elk geval beter dan op Pinkpop. Trouwens, voor de 2008-editie van dat festival doet het gerucht de ronde dat zowel Metallica als Rage Against The Machine van de partij is. Dat gerucht is weer gebaseerd op de line-up van 'zusterfestival' Rock am Ring. We wachten af.

Update 22.00 uur: Foo Fighters en Rage Against the Machine werden vanmorgen in Metro bevestigd voor Pinkpop 2008.

Zie ook:
- Barry Hay wil Anouk schop onder d'r hol geven
- Pinkpop stapt definitief van Pinksteren af in 2008

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>