Foto’s tweede dag Noorderslagweekend

Noorderslag 2008Terwijl Herman lekker in de sneeuw zit, is heel muziekliefhebbend Europa aanwezig bij Eurosonic en Noorderslag in Groningen. Nu woon ik toevallig in het noorden en is het dus makkelijk om even langs de vele optredens van het festival te gaan. Ondanks dat Eurosonic in het teken staat van Europese bandjes, waren er genoeg optredens van Nederlandse artiesten. Hierbij volgen de eerste foto's en video's van het festival.

De uitreiking van de popprijs is pas zaterdagavond, maar ik kon het niet laten om vrijdag ook al even wat optredens te gaan bekijken. Het is geweldig om te zien hoe muziekliefhebbers lange rijen en regen trotseren om het laatste deel van het optreden van Racoon mee te pakken.

Een offer dat overigens meer dan de moeite waard was; het optreden van Racoon in Huize Maas was een streling voor het oor, maar ook voor het oog. Naast de goede (live)stem van zanger Bart is het ook mooi om te zien met welk gevoel hij de muziek van de band brengt. De emoties uit nummers als Love You More brengt Bart van der Weide ook echt over door zijn houding.

Zanger van Racoon, Bart van der Weide, in Huize Maas Groningen tijdens het Noorderslagweekend 2008
Bart van der Weide in Huize Maas Groningen 

In het Grand Theatre aan de Grote Markt heb ik ook nog het hele optreden van de Nederlandse hiphopband Pete Philly & Perquisite meegepakt. Prachtig om te zien hoe iedere muzikant intens zijn eigen ding lijkt te doen, terwijl het geheel fantastisch klinkt. Ik was niet bekend met de muziek van de band, maar het is zeker een aanrader.

Pete Philly samen met Perquisite in het Grand Theatre in Groningen tijdens het Noorderslagweekend 2008
Pete Philly samen met Perquisite

Naast de grotere en de wat meer bekende bands en artiesten (Racoon, Pete Philly, Robyn, Don Diablo, The Opposites), waren in de kleinere kroegen nog wat andere (beginnende) bandjes te zien. Erg mooi hoe juist ook die bandjes een podium krijgen om zichzelf te laten zien en wellicht om op te vallen.

Opvallen deden ook de jongens uit onderstaand filmpje. Zonder enige vermelding in het programmaboekje, stonden ze -waarschijnlijk op eigen initiatief- op de Grote Markt met wat instrumenten muziek te maken. Binnen een paar minuten stonden er rijen dik mensen omheen die op de muziek afkwamen. Goede act (de zwalkende zwerver met een gevarendriehoek hoorde er niet bij):

Vanavond volgt het grote moment: de uitreiking van de Popprijs 2008 en uiteraard vele optredens van Nederlandse bands, allemaal in de Oosterpoort in Groningen. Ik zal proberen om van het beste en leukste verslag te doen. Het resultaat lees je zondag (verwacht het niet al te vroeg;)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>