Weersverwachting Lowlands 2008: Laarzen meenemen

Wie vandaag en de afgelopen dagen naar buiten heeft gekeken, werd daar niet heel vrolijk van. Tamelijk harde wind, grauwe lucht en zo nu en dan een flinke spetter regen. Terwijl het hartje augustus is, dan zou je zonneschijn en een temperatuur van 25 graden verwachten. De weermannen en -vrouwen zijn het er niet helemaal overeens wat het weer gaat worden dit Lowlands-weekend, maar één advies komt overeen: laarzen meenemen!

Vandaag is vermoedelijk de meest stormachtige dag van deze maand. Vooral aan de kust kan het flink tekeergaan. Biddinghuizen ligt gelukkig niet aan de kust, maar ook daar valt geregeld veel regen.

Het KNMI verwacht dat vrijdag de meeste regen zal vallen; gemiddeld 2 tot 8 mililiter. De neerslagkans is 80%. Op zaterdag en zondag neemt de neerslagkans verder af.

Kan zijn, maar we weten allemaal dat één korte, hevige regenbui het Lowlandsveld kan doen veranderen in een grote modderpoel. 's Nachts legt de organisatie dan houtsnippers en stro neer in de hoop het terrein te fatsoeneren. Maar een paar plensbuien op vrijdag kan het terrein voor het hele weekend verpesten.

Om niet al te doemdenkerig over te komen: de verwachtingen lopen uiteen. Blijkbaar laat het weer zich momenteel moeilijk voorspellen, vooral op een langere termijn. Misschien keert het allemaal nog wel om in het voordeel van de zonaanbidders. En gaan we een relatief droge Lowlands tegemoet. Ik houd mijn vingers ervoor gekruist. Maar pak morgen toch maar laarzen in.

Update 14 augustus: De weermannen hebben de verwachtingen bijgesteld. Vrijdag een paar druppels, zaterdag en zondag naar verwachting droog. Maandagochtend wel weer regen. Dus de laatste nacht kamperen kan tricky zijn.

Zie ook:
- De NLpop-acts op Lowlands 2008
- Lowlands live volgen via de Mashup

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>