Lowlands ‘binnenkort’ uitverkocht, actie tegen zwarthandel

Het gaat hard met de kaarten van Lowlands. Zo hard, dat het festival ‘binnenkort’ uitverkocht is. Dat meldt de organisatie. Dat terwijl het evenement, dat plaatsvindt van 21 tot en met 23 augustus, nog maar een handjevol namen bekend heeft gemaakt. Het grootste gedeelte van de line-up komt pas tijdens Pinksteren naar buiten, als Pinkpop plaatsvindt. Lowlands maakt verder bekend zwarthandelaren flink te dwarsbomen.

De kaartverkoop van Lowlands vindt alleen nog per telefoon en internet plaats. Organisator Mojo heeft zo goed zicht over waar de kaarten heengaan. Het bedrijf ziet dus ook relatief snel wanneer andere ticketbureaus de kaarten doorverkopen. Dat mag niet, zo staat in de algemene voorwaarden, waardoor Mojo het recht heeft deze kaarten ongeldig te maken.

De klant van het niet-officiële ticketbureau komt straks niet door het hek heen. Dat is even zuur, maar op termijn zullen mensen weten dat ze alleen kaarten moeten kopen bij officiële Lowlands-verkooppunten.

Mojo pakt de zwarthandel zo stevig aan omdat kaarten op de zwarte markt veel duurder worden verhandeld. “Het festival moet voor iedereen toegankelijk blijven”, aldus de organisator van het festival. Een kaartje voor Lowlands kost dit jaar 150 euro. Op het affiche prijken nu al de namen van Arctic Monkeys, Lily Allen, 2 Many dj’s, Bon Iver, The Prodigy en Bloc Party.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Lowlands ‘binnenkort’ uitverkocht, actie tegen zwarthandel

  1. Mary

    Goed dat de zwarthandel wordt aangepakt.
    Ik hoop dat het ze lukt om alle zwarte kaarten er uit te pikken, dan zal dat hopelijk ontmoedigen.

      /   Reply  / 
  2. bart

    je hoeft ze niet eens allemaal er uit te pikken, als het maar met een deel gebeurt dan schrikt dat al wel een deel af.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>