AJOC Festival: Grote namen, goede prijs maar niet ‘te strak’

De top van de Nederlandse muziekindustrie reist dit weekend af naar gemeente De Ronde Venen bij Utrecht. In het dorpje Mijdrecht vindt namelijk het jaarlijkse AJOC Festival plaats. Een sympathiek vierdaags evenement met dit jaar namen als Jan Smit, Guus Meeuwis, Nick & Simon, Bløf, de Golden Earring en nieuwe acts als Miss Montreal, Bertolf en Stereo. Het mooiste van dit alles: de prijs is laag.

Want wie normaal één van de topacts in concert bezoekt, telt al snel 30 of 40 euro neer – als het niet meer is! Maar een avondje AJOC kost (afhankelijk van de dag) tussen de 20 en 30 euro. Op maandag is het familiedag en zijn de kosten helemaal laag; kinderen gratis en volwassenen slechts 6 euro.

“Voor die vriendelijke prijs doen we hard ons best”, zegt Marlous van Schie van de organisatie. “We doen eigenlijk alles met vrijwilligers, in totaal een stuk of 200.” Daardoor vallen veel kosten weg. Bovendien zijn er veel sponsors uit de regio bij AJOC betrokken. “Sommigen sponsoren maar voor een klein bedrag. Maar al die beetjes samen maken het toch de moeite waard”, vult Jeroen van Schie aan.

Onder artiesten is AJOC een populair festival. De Golden Earring komt dit jaar voor de 18de keer en Jan Smit is er voor het derde jaar op rij bij. Soms komen artiesten zelfs al een dag eerder dan ze spelen omdat de sfeer zo goed is. “Doordat we allemaal vrijwilligers zijn, is de sfeer heel gemoedelijk, ook achter de schermen”, weet Marlous. “Iedereen gaat leuk met elkaar om en dat vinden ze prettig. Alles is goed geregeld. Artiesten die voor het eerst komen, complimenteren ons altijd en dat is prettig.”

Het AJOC Festival heeft in de loop der jaren een goede naam weten op te bouwen. Niet alleen bij de artiesten, ook bij de bezoekers. “We waren lokaal van opzet en hebben inmiddels een regionale functie. Maar de kaarten worden door heel het land verkocht.”

De editie van 2009 is nog niet helemaal uitverkocht. Marlous heeft nog wel een wervende oproep. “AJOC is een leuk festival voor een relatief lage prijs. Alles is goed geregeld, maar niet te strak. Het is gewoon lekker gezellig.”

De optredens vinden plaats in een overdekte tent. Mocht het regenen, dan sta je droog (op de houten vloer).

Programma

Vrijdag: Rigby, Kane, Jan Smit
Zaterdag: IOS, Guus Meeuwis, Miss Montreal, Kraak & Smaak, Bløf, Stereo
Zondag: Bertolf, Golden Earring
Maandag: Nick & Simon, Djumbo, Nikki, Memphis Maniacs, Pater Moeskroen

Info kaarten + tijdenschema: www.ajoc.nl/festival

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>