Nick & Simon op AJOC Festival: Plezier voor jong en oud (foto’s)

Afgelopen weekend werd in Landgraaf Pinkpop gevierd, maar in het dorpje Mijdrecht (provincie Utrecht) voltrok zich het jaarlijkse AJOC Festival. Ooit begonnen als een gezellig avondje met een bandje, inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar duizenden bezoekers op afkomen en de top van de Nederlandse muziekwereld optreedt. Maandag was NLpop erbij op de familiedag met onder andere Nick & Simon en Nikki. De foto’s hebben jullie nog tegoed.

Een beetje vreemde gewaarwording is het wel. Drie avonden op rij is de feesttent het toneel van gezellig drinkende mensen en op Pinkstermaandag is het terrein opeens een walhalla voor families met kinderen. Snoepkraampjes, figuurballonnen, paardrijden, helikoptervluchten, veel eetstandjes en natuurlijk het belangrijkste: muziek.

In de tent, die zo’n 5.000 mensen kan herbergen, zijn om de anderhalf uur optredens van ongeveer een half uur. Tussendoor is er een talentenjacht met lokale kandidaten. Verwacht daar geen goedbedoelde maar niet geslaagde optredens, het niveau is verrassend hoog! Door de sandwichformule is het vrijwel continue druk in de tent en dat is leuk voor alle acts, die zich kunnen verheugen op een groot publiek.

De piek ligt toch echt rond de klok van 14.00 uur, als volgens het affiche Nick & Simon op het podium staan. Voorin puilt de tent uit. Tel daarbij de brandende zon op en je hebt een snikheet scenario, ware het niet dat op meerdere plekken zij-ingangen zijn opengezet. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt op de maandag, dat het zo warm en zo druk is”, aldus de organisatie.

Nick & Simon hebben enkel een gitaar en bandje meegenomen, waarmee ze een bloemlezing uit hun rijke hitrepertoire zingen. Een show voor jong en oud, iedereen zingt alles woord voor woord mee. Of je nu van de Volendammers houdt of niet, zoiets bezorgt mij dan altijd kippenvel. Knap hoe ze binnen no-time de euforische sfeer weten te creëren. En dat met name Simon al zijn hoge noten moeiteloos haalt. Het heeft mij in elk geval overtuigd om eens naar een concert van de heren te gaan, als ze met band optreden.

Zie ook:
- Jan Smit blij met optredens, lekker de zinnen verzetten (foto’s)

- Rigby laat uitstekend visitekaartje achter op AJOC Festival (foto’s)

De foto’s:


Check die tattoo van Simon!

Nog meer foto’s? Kijk hier

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nick & Simon op AJOC Festival: Plezier voor jong en oud (foto’s)

  1. Pingback: Nick en Simon in concert belachelijk goed; Gaat dat zien! | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>