Songfestival-liedje Pierre Kartner heet Ik Ben Verliefd Shalalie

Het liedje waarmee Nederland naar Oslo gaat voor het Eurovisie Songfestival heet Ik Ben Verliefd Shalalie. Het nummer is zojuist geprimeurd op Radio 2 in de uitvoering van Pierre Kartner / Vader Abraham. Bij het Nationaal Songfestival in februari wordt het nummer in zes verschillende versies opgevoerd waarbij er uiteindelijk eentje wint. Om maar met de deur in huis te vallen: de slechtste inzending sinds jaren.

Laat ik beginnen met het commentaar van Cornald Maas, de grootste Songfestival-goeroe van Nederland. “Het gaat terug naar de sfeer en het gedoe van de jaren ’70, in die stijl gecomponeerd met een appeal voor nu. Niet heel eigentijds. Het is niet helemaal mijn smaak moet ik eerlijk zeggen. Ik denk wel dat het enig in zijn soort is, hoe dan ook gaan we opvallen.”

Tja, Cornald kan natuurlijk als commentator van het Eurovisie Songfestival de inzending niet heel hard laten vallen. Maar het is echt verschrikkelijk oubollig. Vader Abraham hoopt dat het refrein een universele klank heeft en daardoor de andere deelnemende landen aanspreekt.

Shalalie shalala shalalie shalala
Het gaat niet uit mijn kop
Shalalie shalala shalalie shalala
Ik sta er ‘s morgens mee op
Ik ben verliefd op jou, daarvoor vergeet ik alles gauw, en weet ik het niet meer
Shalalie shalala shalalie shalala
Zo gaat het ongeveer
Ik ben verliefd (3x)
Dat kun je zo zien

Er is nog kleine hoop dat het in februari beter klinkt. Zes gevestigde artiesten gaan er namelijk een eigen versie van maken en dat wordt dan weer door zes nieuwe artiesten gezongen. Het kan dus zomaar zijn dat Wende Snijders, Tiësto, Marianne Weber, Within Temptation en Alain Clark het nummer onder handen nemen waardoor er nog iets acceptabels uitkomt.

Check ook:
- Welke artiesten lenen zich voor Songfestival-lied Kartner?

Maar mijn eerste indruk: diep teleurstellend, een enorme blunder van de Tros om Vader Abraham te benaderen.

Beluister het nummer:

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Songfestival-liedje Pierre Kartner heet Ik Ben Verliefd Shalalie

  1. vincent

    Heb het niet gehoord, maar tekstueel lijkt het op het lijf geschreven van zanger Rinus! Zullen we hem sturen? Dan valt Nederland helemáál op!!

      /   Reply  / 
  2. Bazz

    Heb het wel gehoord en vind het vrolijk klinken en je krijgt het bijna niet uit je kop! Toch moet er flink aan gesleuteld worden en dat is mogelijk!

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Het kan nooit slechter gaan dan de afgelopen jaren. Je moet de deelname niet al te serieus nemen, wie weet….Dus ik heb er wel vertrouwen in

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Het kan WEL slechter dan de afgelopen, getuige dit lied. KOTSS!!

        /   Reply  / 
  4. Jos

    De liedjes van de afgelopen jaren hebben niet veel gedaan, dus wie weet wat er met dit nummer gaat gebeuren. En wellicht lacht onze Vader Abraham op het laatst wel het hardst. Ik sluit niks uit. Er gaat 6x aan gesleuteld worden.

      /   Reply  / 
  5. Marian

    jeetje he wat bagger!!!

      /   Reply  / 
  6. ivo

    hmmm ik weet het nie ‘t zowiezo niet mijn stijl kwa muziek maar wie weet maak hier een engelse tekst van in een lekker uptempo versie en who know’s ….

      /   Reply  / 
  7. Jane

    Ook ik moest eerst erg lachen….
    maar ik draai nu een beetje bij. Een aantal voordelen: eindelijk weer eens een liedje gezongen in de NEDERLANDSE taal! Waar we (vind ik) trots op mogen zijn! En het is ty
    pisch Nederlands; nederlanrdse sound. Het klinkt inderdaad een beetje oubollig. Maar ik ben erg benieuwd wat 6 verschillende artiesten hier van maken. Ik zou graag Anouk of WIthin Temptation willen horen…lijkt me echt geweldig (maar ben bang dat deze artiesten zich hier niet aan wagen; JAMMER)

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Welke artiesten lenen zich voor Songfestival-lied Kartner? | Nlpop

  9. Linda

    Ik vind hem best leuk, eindelijk een keer een meezinger plus ook nog is onze eigen taal!

      /   Reply  / 
  10. Mies...

    Dit is inderdaad die muziek je ook op die piratenzender van Dikke Leo hoort.

    Weer een klap in het gezicht voor de imago van Nederland op het Int. songfestival.

      /   Reply  / 
  11. r'love

    Mijn God, ik gaf hem echt het voordeel van de twijfel, maar dit is erger dan ooit te voren!.
    Het is wel echt “Tros muziekfeest op het plein”, maar buiten Nederland en mischien Duitsland gaat er niemand in de wereld iets van de Nederlandse smaak begrijpen.
    Vraag in Godsnaam John Ewbank of Robbie van Leeuwen of Blof, mensen die tenminste popliedjes kunnen schrijven. Dit gaat voor mij nergens meer over en komt dit jaar niet meer goed.
    Mijn god ,je zal als producer de verwachtingsvolle taak hebben om hier nog iets van te maken, dat betekent einde carriere!

      /   Reply  / 
  12. Mina

    K3 MOET EM DOEN!!!

      /   Reply  / 
  13. jort

    ik eis een aanslag op vader abraham. en alle andere levenslied zangers.

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Kartner: Kritiek op Sieneke en Shalalie mag na Songfestival | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>