25ste AJOC Festival weer prima! Foto’s Kane

Het jaarlijkse AJOC Festival tijdens Pinksteren is halverwege. Vrijdag en zaterdag traden acts op als DI-RECT, Bløf, Moke en Kane. Vanavond en morgen mogen Waylon, Guus Meeuwis, Jan Smit en de 3js onder andere nog het podium betreden. Het festival in De Ronde Venen, volledig gerund door vrijwilligers, is ook dit jaar weer enorm plezierig om te bezoeken. Een gemoedelijke sfeer, heel veel mensen die er echt zin in hebben wat weer aanstekelijk werkt op de artiesten. Niet zelden noemen zij AJOC Festival als één van de leukste festivals om op te spelen.

Super backstage area bij Ajoc festival! Valerius playing now. – http://moby.to/6omb1s / AJOC festival was leuk!!!!!! Lekker warm!! En nu….naar huus en koffer inpakken!!!”, tweette Ilse deLange gisteren na afloop van haar optreden. “Ajoc rock!”, lieten de mannen van Valerius weten.

Dinand van Kane liet gisteren tijdens het festival al weten vereerd te zijn daar te mogen staan. “We staan hier nu voor het vijfde jaar op rij, dat is echt waanzinnig.” Kane opende met No Surrender en dat is een gewaagde zet – openen met je grootste hit. Ook nog eens een nummer dat er niet meteen lekker inbeukt maar juist vrij ingetogen is. Aan het einde van de set werd No Surrender nog eens gespeeld, vind ik altijd een beetje een zwaktebod. Maar het publiek vond het prachtig. En bij een festivalset moet zoiets misschien maar kunnen.

Voor Kane speelde Moke. Zelf ben ik echt helemaal klaar met deze band. Al ben ik de eerste om toe te geven dat ik bij mijn eerste optreden van Moke echt zwaar onder de indruk was. Ze weten wel een muur van geluid neer te zetten en het jakkert lekker door. De houdbaarheid van Moke-liedjes is alleen zo kort. Maar wie Moke op AJOC voor het eerst zag, heeft vast van ze genoten.

Afsluiter op de zaterdag was het feestgezelschap Soulvation. De hitjes kwamen voorbij en de tent ging keurig uit zijn dak. Mooie gebalanceerd programma voor de zaterdag.

AJOC Festival heeft dit jaar verder fantastisch licht. Mooi wit licht aan de achterkant van het podium, echt heel sfeervol. In een overdekte partytent is het vaak lastig die sfeer te vangen, maar met zulk licht was het echt een eitje. Het geluid stond wel erg hard, had best 20 db zachter gemogen. Maar de volop verkrijgbare oordopjes boden ook uitkomst.

AJOC Festival treft het enorm met het weer, zeker morgen op de spektakeldag voor het hele gezin. Vanavond is de boel uitverkocht. Maar wie een doorgaans druilerige Tweede Pinksterdag wil opleuken, gaat even naar Wilnis om voor 8 euro naar AJOC te gaan met Jan Smit, de 3js en Mooi Wark. Naast allerlei kraampjes en leuke kinderactiviteiten.

Nu al zin in de 2011-editie!

Bekijk de foto’s van Kane:

Alle Kane foto’s hier (eigen materiaal)

Onderstaande foto’s © Jochem Geerdink (meer foto’s hier):

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “25ste AJOC Festival weer prima! Foto’s Kane

  1. Mo

    Aan het einde van de set werd No Surrender nog een keer gespeeld….Ben je er wel de hele set bij geweest???
    Laatste nummer was toch echt Catwalk Criminal!
    Door deze ‘misser’ is deze hele recensie best negatief….’zwaktebod’…maar het publiek vond dat dus ok…
    Sorry hoor, moest het ff kwijt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>