Lowlands maakt 432 kaarten uit zwarthandel ongeldig

Lowlands houdt voet bij stuk. De organisatie waarschuwde al kaarten die op de zwarte markt zijn gekomen ongeldig te maken. Dat is nu een maand voor het festival plaatsvindt ook gebeurt. In totaal zijn er 432 kaarten ongeldig gemaakt, deze gaan morgen opnieuw in de voorverkoop. Het aantal valt erg mee; in het verleden moest Lowlands veel meer kaarten ongeldig maken. De aanpak van zwarthandel lijkt dus – gelukkig – aan te slaan.

Lowlands behoudt zich het recht voor om kaarten ongeldig te maken wanneer deze worden aangeboden door zogeheten secundary ticket bureaus; partijen die tickets opkopen om ze met een (flinke) winst door te verkopen. Lowlands en concertorganisator Mojo strijden al jaren tegen deze prijsopdrijvende praktijken. Inmiddels lijkt er ook politieke steun te komen; een wet tegen woekerwinsten op tickets is in de maak.

Mensen die nu met een ongeldig ticket zitten, kunnen een standaardbrief downloaden en versturen aan het secundaire verkooppunt.

Het driedaagse popfestival vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus. De kaarten waren in een recordtijd uitverkocht. Lowlands gooide vorig jaar ook vlak van tevoren extra kaarten in de verkoop in de strijd tegen zwarthandel. Het ongeldig maken van tickets die door verdachte transacties zijn verkregen, gaat volgens de organisatie door tot aan het begin van het evenement.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Lowlands maakt 432 kaarten uit zwarthandel ongeldig

  1. vincent

    Toch blijf ik het dubieus vinden.
    Vooropgesteld, ik heb een enorme hekel aan zwarthandelaren die bewust schaarste creeren, maar op deze manier wordt er door Lowlands toch weer 432x155euro = bijna 67.000 euro extra omzet. Je zou het bijna een businessmodel kunnen noemen…

      /   Reply  / 
  2. ArjanHensens

    maarja die kaarten zijn waarschijnlijk al verkocht aan het publiek en dus zijn zij de pineut.. en de zwarte handelaren rijk..

      /   Reply  / 
    1. HIJ

      Ze hebben er toch duidelijk voor gewaarschuwd de kaarten NIET zwart te kopen. Dan is het gewoon dom als je dat wel doet!

        /   Reply  / 
  3. BoycotIdols

    Lina. Op het verkeerde topic aanbeland?
    Dit topic gaat over Lowlands. Wat dus niks met KUS te maken heeft.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Morgen weer 600 kaarten in de verkoop voor Lowlands | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>