Ilse en Waylon met countryliedje naar Songfestival

Eurovisie 2014 • Poll: Zijn Ilse DeLange en Waylon de juiste keuze?

Ilse DeLange en Waylon gaan voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar mei plaatsvindt in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Onder de naam The Common Linnets zullen zij een countryliedje zingen.

Ilse DeLange en Waylon goede keuze voor Songfestival?

Loading ... Loading ...

‘Je hart uitstorten’

De twee werken momenteel samen aan een album. Eén van de nummers van die plaat zal de Nederlandse Songfestivalinzending worden. Die keuze zullen zij zelf met hun creatieve team maken. Ilse heeft een voorkeur voor een tweestemmig liedje en een simpele stage-act; allebei met gitaar, en ‘je hart uitstorten’.

Waylon: ‘We weten nog niet wat voor soort nummer het gaat worden. Het kan uptempo zijn of echt iets uit het hart. Het gaat uiteindelijk niet om de jurk of de glitters, maar het gaat om de song en de uitvoering daarvan’.

‘We zijn diverse malen naar Nashville gegaan en hebben daar samen geschreven. We hebben veel nummers geschreven, maar nog niet bepaald welk nummer. Op een ochtend in Nashville hadden we het over het Songfestival en toen werd ik er toch wel enthousiast over’, aldus Ilse.

Waylon en Ilse waren afzonderlijk gepolst door de Tros, en hebben uiteindelijk als duo de knoop doorgehakt. Het project voor The Common Linnets bestond dus al voordat zij bedachten met een liedje naar het Songfestival te gaan.

Daniël Lohues werd de afgelopen weken ook genoemd, maar hij zal geen deel uitmaken van de groep. Hij was met het duo in Nashville en heeft, samen met Amerikaanse songwriters, meegeschreven aan het album. Het kan dus zijn dat een nummer van hem gekozen wordt, maar hij gaat niet mee het podium op.

Wat is straks in mei het speelveld?

Tot nu toe hebben 37 landen hun deelname officieel bevestigd, waarvan Griekenland en Slovenië onder voorbehoud. Zij zoeken momenteel nog naar sponsors. Dat lukt vast wel, Griekenland flikte het in de voorgaande jaren ook.

Het aantal deelnemers kan dus nog veranderen omdat sommige omroepen hun budgetten niet rond hebben. Ook probeert de EBU enkele niet-deelnemers voor de presentatie van de definitieve landenlijst (in januari) alsnog over te halen.

Vijf grote landen (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje) en het organiserende land (Denemarken) zijn direct geplaatst voor de finale. Zij betalen het meest aan het evenement. Als het bij 37 landen blijft dan zullen de twee halve finalen in mei dus ‘slechts’ 15 en 16 deelnemers tellen.

De EBU bevestigt dat het systeem voor deze editie sowieso niet aangepast zal worden. Per halve finale zullen dus gewoon tien landen naar de finale gaan. Bij minder deelnemers wordt de kans op een finaleplaats uiteraard groter.

Kunnen we al iets zeggen over onze kansen?

Er is nog geen liedje bekend, maar op internet wordt al druk over de mogelijke winnaar van het komende Songfestival gespeculeerd. Het winnende land zal het festival namelijk in 2015 organiseren, en dat wordt de zestigste editie.

Sommigen denken daarom dat de landen die op het eerste Songfestival in 1956 van de partij waren, veel kans maken. Zij zouden dit jaar extra hun best doen, vakjury’s zouden sneller geneigd zijn hen punten te geven, en het zijn rijkere landen die er in 2015 een mooie jubileumeditie van zouden kunnen maken.

Duitsland heeft in 2009 nog gewonnen, dus het zou volgens deze behendige denkers gaan om Frankrijk, Italië, Zwitserland, België en Nederland. Daarnaast wordt in dergelijke lijstjes ook het Verenigd Koninkrijk geregeld genoemd.

Zulke theorieën zijn uiteraard verre van waterdicht. Oekraïne won tien jaar geleden, en organiseerde daarna de vijftigste editie. Het gaat straks in Kopenhagen toch echt om het liedje en de performance. Maar deze tot in de puntjes uitgewerkte complottheorie vond ik te mooi om niet met je te delen.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Ilse en Waylon met countryliedje naar Songfestival

  1. Bastian

    Ik ben blij met deze keuze, vooral Waylon vind ik live goed, die kan het ook makkelijk in zn eentje ;) Maar nu het nummer nog! Ik hoop op een opzwepend countrynummer. Kom op, knallen dame en heer!

      /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Ik vind de naam van het duo een beetje vreemd, maar Ilse & Waylon zijn zeker niet de minste. Ik ben ook heel benieuwd naar het nummer!

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Video’s toegevoegd.

      /   Reply  / 
  4. Kamper

    Voldoen aan de 3 voorwaarden: 1) Carriere zieltogend 2) Engelstalig 3) aangesloten bij de goed platenmaatschappij.
    Hoezo deelnemen voor je land? Deelnemen voor bepaalde commerciele belangen ja. Bah.

      /   Reply  / 
    1. @lbery

      Haha wat een kul voorwaarden, en Ilse haar carrière gaat zeer goed !!

        /   Reply  / 
      1. Calypso

        Kamper kijkt alleen naar YouTube. Kan best dat daar de laatste filmpjes wat minder bekeken worden.

          /   Reply  / 
        1. Kamper

          Haar videos worden niet alleen al jaren matig bekeken (ondanks de massa publiciteit), maar ze slaagt er , Engelstalig toch, totaal niet in om buiten Nederland views te genereren. Zelfs in Belgie lukt het al niet. Het feit dat ze als artiest kan bestaan komt gewoon doordat de NL tv en radio de echte grote sterren uit de lichte pop niet over de vloer kan krijgen, en dan is een B-zangeres van om de hoek een prima substituut.

            /   Reply  / 
          1. Calypso

            I rest my case. Wanneer ga je beseffen dat er meer is qua populariteitsindicatie dan alleen YouTube? Gaat me niet om Ilse de Lange in dit geval; ik ben geen fan van haar, vond haar veel beter toen ze nog niet bekend was bij C.O.D. En wat betreft elke country zanger(es) geldt dat die nu eenmaal in het buitenland amper scoren – en dat is logisch want in de USofA is er vele malen meer en beter talent op dat vlak. Dus je haalt je country muziek of uit je eigen land, of uit de USA, maar niet uit een landje als Nederland.

              /  
  5. Yoshi

    Yeah!!!

      /   Reply  / 
  6. Calypso

    Wat ik niet snap is de gedachte achter de naam voor de samenwerking; “de kneutjes” is een uitnodiging om er kneusjes als verbastering voor te maken…

      /   Reply  / 
  7. Robin D.

    Fantastische keuze! Nu nog een tegekke song en het gaat goed komen op het Songfestival!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>